luni, aprilie 11, 2022

Bătrână chemată să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan: „Mi-e foame!”

O bătrână a fost chemată de oficiali turci să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan că îi e foame, în timpul unei vizite oficiale în provincia estică, Elazig, conform Gazete Duvar.

O filmare cu președintele Recep Tayyip Erdoğan în care ignoră complet strigătul de ajutor al bătrâne a ajuns viral pe rețelele de socializare. 

„Fiul meu tocmai s-a  întors de 2 ani din armată. Am fost operată. Mi-e foame!”  îi spune femeia lui Erdogan.

Urmând ca Erdogan să-l întrebe pe unul dintre oficialii din jurul său: „Ce a spus?” 

Turcia, țara unde nu voie nici să spui că îți e foame

După ce videoclipul a fost larg distribuit pe rețelele de socializare, bătrâna a fost chemată de prefect, unde a fost filmată susținând că a fost o neînțelegere.

“Fiul meu a aplicat de mai multe ori pentru loc de muncă!(…) Au înțeles greșit! Să-l binecuvânteze Dumnezeu pe președintele nostru! Nu îmi e foame! Slavă Domnului!, spune femeia în videoclip făcut de către oficiali turci.

Un nou sondaj al Universității Bahcesehir a arătat că salariul unei treimi din țară a scăzut în perioada pandemie, în timp ce jumătate din populația turcă se așteaptă la o scădere bruscă a veniturilor în perioada următoare.

Același sondaj a arătat că o treime dintre oameni se confruntă cu dificultăți în cumpărarea de alimente pe fondul ratei inflației a Turciei.

Cifrele ocupării forței de muncă în rândul tinerilor din țară arată, de asemenea, o rată alarmantă de 40% a șomajului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.