sâmbătă, martie 6, 2021

Bătrână chemată să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan: „Mi-e foame!”

O bătrână a fost chemată de oficiali turci să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan că îi e foame, în timpul unei vizite oficiale în provincia estică, Elazig, conform Gazete Duvar.

O filmare cu președintele Recep Tayyip Erdoğan în care ignoră complet strigătul de ajutor al bătrâne a ajuns viral pe rețelele de socializare. 

„Fiul meu tocmai s-a  întors de 2 ani din armată. Am fost operată. Mi-e foame!”  îi spune femeia lui Erdogan.

Urmând ca Erdogan să-l întrebe pe unul dintre oficialii din jurul său: „Ce a spus?” 

Turcia, țara unde nu voie nici să spui că îți e foame

După ce videoclipul a fost larg distribuit pe rețelele de socializare, bătrâna a fost chemată de prefect, unde a fost filmată susținând că a fost o neînțelegere.

“Fiul meu a aplicat de mai multe ori pentru loc de muncă!(…) Au înțeles greșit! Să-l binecuvânteze Dumnezeu pe președintele nostru! Nu îmi e foame! Slavă Domnului!, spune femeia în videoclip făcut de către oficiali turci.

Un nou sondaj al Universității Bahcesehir a arătat că salariul unei treimi din țară a scăzut în perioada pandemie, în timp ce jumătate din populația turcă se așteaptă la o scădere bruscă a veniturilor în perioada următoare.

Același sondaj a arătat că o treime dintre oameni se confruntă cu dificultăți în cumpărarea de alimente pe fondul ratei inflației a Turciei.

Cifrele ocupării forței de muncă în rândul tinerilor din țară arată, de asemenea, o rată alarmantă de 40% a șomajului.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia