duminică, ianuarie 10, 2021

Musulmanii sărbătoresc Ramazan Bairamul

Pentru musulmani, începe astăzi cea mai mare sărbătoare a Islamului, care marchează sfârşitul lunii de post Ramadan. Sărbătoarea va dura trei zile..

Aproximativ 100 de mii de musulmani din România petrec, începând de astăzi, timp de trei zile, Ramazan Bairamul, o sărbătoare a împăcării şi a bunătăţii. În această dimineaţă, geamiile din Constanţa au fost neîncăpătoare în zori pentru credincioşii care au venit să se roage. Sunt trei zile în care vor petrece în familie cea mai mare sărbătoare a Islamului după o lună de post şi rugăciune în care Profetului Muhamed i s-a revelat coranul. După 30 de zile de primenire spirituală şi post în care nu au avut voie să mănânce sau să bea, de la răsăritul soarelui şi până la apus, după slujba de la Geamie, bărbaţii musulmani merg la cimitir, acolo unde citesc la mormintele celor pe care i-au pierdut. Ulterior ei îşi vizitează prietenii şi rudele, în special pe bătrânii din neam. În toate cele trei zile, atât cât ţine sărbătoarea, aceste vizite sunt caracterizate de mese îmbelşugate la care sunt servite mâncărurile tradiţionale, dar mai ales dulciuri şi bineînţeles nelipsitele baclavale, a căror reţetă s-a transmis din generaţie în generaţie.

(Mona Constantinescu /Constanta- RRA)

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.