marți, septembrie 3, 2024

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Turcii au reprezenta 10% dintre migranții care au intrat ilegal în Regatul Unit cu ambarcațiuni mici în prima jumătate a anului 2024, conform datelor Ministerului de Interne Britanic.

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Imigranții turci sunt pe locul doi după cei din Afganistan. Restul au venit din Iran, Siria și Vietnam.

Peste 1000.000 de turci au solicitat azil în UE

Turcii care doresc să intre ilegal în Regatul Unit reflectă o tendință mai largă în Europa și America de Nord. În 2023, turcii reprezentau al treilea grup ca mărime de imigranți ilegali din UE, 35.731 de imigranți făcându-se doar în Germania, pe locul doi după sirieni și afgani.

În 2023, peste 100.000 de cetățeni turci au solicitat azil în țările UE – o creștere de 82% față de anul precedent – ​​făcându-i a treia naționalitate ca mărime care caută protecție în UE, după sirieni și afgani.

Potrivit datelor furnizate de patrula de frontieră a Statelor Unite, în cursul anului fiscal 2023 15.542 de cetățeni turci au intrat ilegal în țară prin granița dintre SUA și Mexic.

Un număr semnificativ de turci și-au părăsit patria în ultimii ani din cauza cauza instabilității politice, dificultăților economice și autoritarism în creștere sub guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Inflația ridicată, șomajul și scăderea libertăților i-au împins pe mulți turci, în special tineri profesioniști și dizidenți politici, să caute oportunități mai bune și securitate în străinătate.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Turcia: Criza locuințelor pentru studenții continuă. „Guvernul folosește criza economică ca o scuză”

În fiecare an, zeci de mii de studenți din Turcia se îngrijorează în timpul perioadei de selecție a universității, nu numai din cauza preocupărilor academice, ci și din cauza unei crize a locuințelor.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Atenție turiști! Cum puteți să fiți păcăliți la casieria de la Hagia Sophia

O româncă a povesti cum a fost păcălită la casiera de la Hagia Sophia, pe un grup de turiști. 

Presa de stat din Germania contestă condamnarea unui jurnalist turc

Radiodifuzorul internațional de stat german, Deutsche Welle (DW), va duce condamnarea coordonatorului biroului său din Istanbul, jurnalistul Bülent Mumay, la Curtea Constituțională a Turciei, după ce o instanță de apel inferioară a refuzat să-i anuleze condamnarea.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Galatasaray nu s-a calificat în UEFA Champions League. Pierderi de 1 miliard de lire

Galatasaray i-a găzduit pe Young Boys în Complexul Sportiv Ali Sami Yen în etapa secundă a turului de play-off UEFA Champions League.