joi, martie 28, 2024

Mesaj de stabilitate pentru investitori din partea premierului român

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, după votul Parlamentului pe proiectul bugetului de stat pentru anul 2017, că dorește să transmită un mesaj de stabilitate pentru investitori și să le confirme determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri.

„Am ținut să fiu azi prezent la votul final din două considerente. În primul rând, să mulțumesc Parlamentului pentru că a adoptat în regim de urgență bugetul pentru anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toții. Era nevoie să fie poate votat mai demult, dacă lucrurile s-ar fi desfășurat într-un calendar normal și asta era bine pentru România. În același timp, aș vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori și să le confirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri. Avem în vedere, în continuare, debirocratizarea, reducerea taxelor și facilitarea accesului la finanțare. Trebuie să menținem în continuare încrederea românilor și a investitorilor în economia noastră la fel de mult cum trebuie să realizăm toate investițiile pe care ni le-am propus în anul 2017 în infrastructură și să îndeplinim pe rând toate măsurile din programul de guvernare”, a afirmat Grindeanu, în plenul Parlamentului.

El a subliniat că bugetul pe anul 2017 este concentrat pe susținerea politicilor sociale și pe sprijinirea politicilor de dezvoltare.

Pentru anul 2017, pentru investiții, sunt 10 miliarde de lei în plus față de anul 2016

„Este un buget echilibrat, concentrat atât pe susținerea politicilor sociale, cât și pe sprijinirea politicilor de dezvoltare. Ne încadrăm (…) într-un deficit de sub 3%. Am reușit pentru prima dată să alocăm, ca să dau doar un exemplu, 2% din PIB pentru Armată (…) și asta s-a întâmplat pentru prima dată în bugetul din anul acesta, 2017”, a adăugat Grindeanu. Premierul le-a mulțumit parlamentarilor pentru rapiditatea dezbaterii bugetului.

„De asemenea, ultimul lucru, apropo de investiții și ceea ce s-a discutat, pe care vreau să-l menționez azi, înainte de a vă mulțumi încă o dată pentru votul dumneavoastră și pentru modul în care ați dezbătut și rapiditatea cu care ați dezbătut proiectul bugetului de stat, să menționez că pentru anul 2017, pentru investiții, sunt 10 miliarde de lei în plus față de anul 2016”, a arătat șeful Executivului. AGERPRES

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).