vineri, aprilie 8, 2022

Măsuri COVID-19 relaxate. Edirne se așteaptă la mai mulți turiști din Bulgaria

Edirne se așteaptă la mai mulți vizitatori bulgari, după ce Bulgaria a ușurat cerințele de testare PCR, conform Hurriyet Daily News.

Odată cu decizia guvernului bulgar de a ușura cerințele de testare PCR, proprietarii de afaceri din provincia nord-vestică Edirne speră că vor asista în curând la un flux puternic de turiști din țara vecină.

Începând cu 1 februarie, Bulgaria va cere oamenilor să prezinte certificatul verde sau să prezinte un test PCR cu un rezultat negativ efectuat cu 48 până la 72 de ore înainte de intrarea în țară.

„Aproximativ 85% dintre clienții noștri sunt din Bulgaria, iar afacerea noastră a mers foarte bine anul trecut. Dar, când a fost introdusă această regulă, ei au încetat să mai vină”, a spus Muhammed Kaplan, care deține un magazin de deserturi în Edirne, subliniind că speră că afacerea lui va înflori din nou.

Anterior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de autoritățile bulgare la începutul acestei luni au impus obligativitatea ca oamenii să furnizeze certificatul verde și, în același timp, să facă testul PCR pentru a putea intra în Bulgaria.

După introducerea acestei reguli, numărul bulgarilor care vizitează provincia de graniță cu Turcia a scăzut imediat, deoarece efectuarea testului PCR a fost atât costisitoare, cât și incomod atunci când călătoriau între cele două țări.

Înainte de intrarea în vigoare a regulii mai stricte de testare PCR, aproximativ 10.000 de bulgari au vizitat provincia turcă în weekend pentru cumpărături. Însă, numărul de vizitatori a scăzut la aproximativ 3.000 după ce a fost introdusă regula de testare.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.