vineri, mai 24, 2024

Măsuri COVID-19 relaxate. Edirne se așteaptă la mai mulți turiști din Bulgaria

Edirne se așteaptă la mai mulți vizitatori bulgari, după ce Bulgaria a ușurat cerințele de testare PCR, conform Hurriyet Daily News.

Odată cu decizia guvernului bulgar de a ușura cerințele de testare PCR, proprietarii de afaceri din provincia nord-vestică Edirne speră că vor asista în curând la un flux puternic de turiști din țara vecină.

Începând cu 1 februarie, Bulgaria va cere oamenilor să prezinte certificatul verde sau să prezinte un test PCR cu un rezultat negativ efectuat cu 48 până la 72 de ore înainte de intrarea în țară.

„Aproximativ 85% dintre clienții noștri sunt din Bulgaria, iar afacerea noastră a mers foarte bine anul trecut. Dar, când a fost introdusă această regulă, ei au încetat să mai vină”, a spus Muhammed Kaplan, care deține un magazin de deserturi în Edirne, subliniind că speră că afacerea lui va înflori din nou.

Anterior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de autoritățile bulgare la începutul acestei luni au impus obligativitatea ca oamenii să furnizeze certificatul verde și, în același timp, să facă testul PCR pentru a putea intra în Bulgaria.

După introducerea acestei reguli, numărul bulgarilor care vizitează provincia de graniță cu Turcia a scăzut imediat, deoarece efectuarea testului PCR a fost atât costisitoare, cât și incomod atunci când călătoriau între cele două țări.

Înainte de intrarea în vigoare a regulii mai stricte de testare PCR, aproximativ 10.000 de bulgari au vizitat provincia turcă în weekend pentru cumpărături. Însă, numărul de vizitatori a scăzut la aproximativ 3.000 după ce a fost introdusă regula de testare.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.