miercuri, septembrie 7, 2022

Martirul turc din operațiunea”Izvorul Păcii”,era declarat terorist de către statul turc

Un locotenent major turc a căzut ca un martir în operațiunea “Izvorul Păcii”, după ce, înainte, statul turc îl acuzase de terorism.

Çelebi Bozbıyık, în vârstă de 27 de ani, a murit pe frontul din Münbic, Siria, în cea de-a șaptea zi a ofensivei militare a Turciei în Siria, deși era considerat terorist de către statul turc.

După lovitura de stat eșuată, Bozbiyik, alături de alți militari ai Forțelor Armate Turce a fost reținut sub acuzația de „trădător de țară.”

Bozbiyik a fost ținut în arest timp de 15 zile și încătușat cu mâinile legate la spate, apoi declarat de guvernul de la conducere drept terorist pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen. Cazul deschis de Procuratura din provincia Kirikkale este încă în curs.

Çelebi Bozbıyık, în vârstă de 27 de ani a fast înmormântat cu onoruri militare după ce a căzut ca un martir în operațiunea “Izvorul Păcii”, chiar dacă statul turc l-a acăzut de terorism.

“Ancheta lui era în așteptare precum sabia lui Democles. Nu exista nicio dovadă legală. Probabil dacă supraviețuia din această operațiune, era reținut, concediat și declarat trădător. Dar, azi am primit vestea martirizării sale. Fie ca sufletul tău să se odihnească în pace.. “a scris pe rețelele de socializare, profesorul universitar, Selçuk Ata.

Înmormântarea lui Bozbıyık a avut loc în orașul său natal, provincia Kırıkkale, de lângă capitală. 

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...