vineri, martie 29, 2024

Marea Britanie: Persoanele cu nume musulmane au mai puține șanse să fie chemate la interviuri pentru angajare

O persoană cu nume ce are origini creștine are în Marea Britanie de trei ori mai multe șanse de a fi chemată la un interviu pentru un loc de muncă decât una cu nume specific musulman, relevă un studiu realizat de postul BBC și publicat luni de agenția EFE.

Pentru realizarea acestui experiment, responsabilii programului ‘Inside Out London’ au trimis către circa o sută de companii CV-urile asemănătoare a doi candidați, fiecare cu un pseudonim, primul fiind ‘Adam’, iar celălalt ‘Mahomed’.

‘Adam’ a fost contactat de 12 companii pentru a avea un interviu, în timp ce ‘Mahomed’ a primit numai patru invitații. Deși eșantionul studiului este foarte redus, autorii studiului consideră că el confirmă rezultatele unor cercetări anterioare despre discriminarea rasială pe piața muncii în Marea Britanie.

Respectivele cercetări semnalează faptul că în posturile de conducere sau pentru cele care necesită un nivel ridicat de calificare numărul ‘britanicilor musulmani’ este semnificativ mai mic decât cel al oricărei alte comunități religioase.

Un astfel de studiu, realizat de Universitatea din Bristol, apreciază că un musulman are cu 76% mai puține șanse de o obține un loc de muncă față de un creștin.

Este însă greu de estimat, dincolo de posibile discriminări religioase, în ce măsură această diferență este determinată și de eventuale diferențe reale de calificare.

În opinia autorilor cercetării realizate de BBC, această presupusă discriminare afectează și nivelul de trai al familiilor musulmane, întrucât, conform statisticilor, pentru jumătate dintre aceste familii din Londra trăiesc sub pragul de sărăcie. Dintre cei aproximativ 8,2 milioane de locuitori ai capitalei britanice, circa un milion sunt musulmani.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.