marți, aprilie 23, 2024

Mame arestate, umilite, distruse în Turcia de azi

Turcia: Timp de opt luni a fost arestată la domiciliu cu cătușe electronice.instanța a decis că pedeapsa este insuficientă. a fost trimisă la închisoare împreună cu bebelușul ei.

Regimul Erdogan şi partidul său AKP, după instaurarea Stării de urgență (OHAL) din Turcia, continuă să umple penitenciarele cu bebeluși. Selma Polat, una din mămicile persecutate, a fost arestată, după care trimisă acasă pentru arest la domiciliu său din Ankara.

Timp de opt luni de zile, Selma Polat, a purtat cătușe electronice. În acest timp ea nu avea voie să iasă în afara localității și era obligată să semneze la poliţie de două ori pe semnătură.

După opt luni de arest la domiciliu, acum trei zile instanța a decis ca Selma Polat să fie arestată împreună cu copilul ei Emir, care nu a împlinit nici doi ani.

În legătură cu această decizie, instanța turcă a oferit ca motiv ,,declarațiile martor”.

În momentul de față, 17.000 de femei (mame) și peste 700 de bebeluși se află în penitenciarele din Turcia. Motivul acestor arestări este de ,,participare la puciul eșuat”, dar adevăratul motiv este acela de a fi opozanţi ai lui Erdogan.

Președintele Asociației Asupriților ,,Mazlum-Der”și activist al drepturilor omului, Ömer Faruk Gergerlioğlu, a exprimat critici dure față de această decizie, afirmând următoarele:,, Uitați-vă în ochii acestei mame și ai acestui copil și așa să decideți. I-ați arestat și ce ați rezolvat? Să vă spun eu, prin această arestare i-ați pedepsit mai mult..!”

 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org