sâmbătă, aprilie 20, 2024

Lupta pentru protejarea biodiversităţii

Toate țările trebuie să se unească pentru a proteja biodiversitatea, în loc să ridice garduri la granițe, a declarat vineri, în Mexic, Erik Solheim, director executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). ”În cazul în care Statele Unite, Mexic, Europa și China conlucrează pentru găsirea unor soluții comune, pot realiza miracole, precum Acordul de la Paris și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă”, a spus Solheim înaintea celei de-a 13-a reuniuni a Conferinței Părților la Convenția privind Diversitatea Biologică (COP 13), care va avea loc la Cancun, în Mexic, în perioada 4-17 decembrie, informează Xinhua.

„Este crucial pentru toate statele și pentru toate sectoarele să conlucreze pentru a ataca problemele care afectează plantele, cum ar fi lipsa biodiversității”

 

 „Este crucial pentru toate statele și pentru toate sectoarele să conlucreze pentru a ataca problemele care afectează plantele, cum ar fi lipsa biodiversității”, a adăugat oficialul.

Solheim s-a referit și la planul președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, de a construi un zid anti-imigranți la granița cu Mexic. Subliniind că eforturile realizate la nivel mondial au atins rezultate majore, precum reducerea cu 70% a foametei în Africa, Solheim a declarat că forțele politice ar trebui să fie unite.

Potrivit lui Solheim, dacă forțelor politice li se permite să dividă lumea, idealurile mărețe se vor prăbuși, iar turismul, mediul și biodiversitatea vor avea de suferit. Optimist , Ministrul Mediului din Mexico, Rafael Pacchiano, a declarat, că va face eforturi pentru a construi o relație de colaborare cu viitoarea administrație Trump în vederea protejării mediului.

COP 13 se  deschide  duminică, însă circa 200 de miniștri și oficiali din toată lumea au început să discute deja, începând de vineri, despre acțiunile necesare susţinerii biodiversităţii.

http://www.climatechangenews.com/2016/05/12/erik-solheim-meet-the-man-tasked-with-protecting-planet-earth/

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.