sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Lira a scăzut la nivel record, turcii preferă să investească în aur

Turcii preferă să cumpere aur în timpul crizei economice din țară, strângând lingouri în valoare de 7 miliarde de dolari în doar o săptămână, informează ipa.news.

Hasan Ayhan, un fost ofițer de poliție a cumpărat cu economiile sale aur din Marele Bazar din Istanbul, cu gândul la criza valutară care a zguduit economia Turciei în urmă cu doar doi ani. Pe 6 august, a doua zi de la cumpăre, lira a scăzut la un nivel record.

„Cred că este cea mai bună investiție în acest moment, așa că mi-am convertit dolarii pentru a cumpăra aur” a spus bărbatul.

În mod tradițional, turcii au folosit aurul ca economii și poate exista 5.000 de tone  „sub saltele”, a spus Mehmet Ali Yildirimturk, șeful adjunct al asociației de magazine de aur din Istanbul.

Deși lingourile nu au fost niciodată mai scumpe, vânzătorii de la Marele Bazar au spus că aproape nimeni nu vine să-și vânde bijuteriile din aur, ci există doar cumpărători.

Analiștii susțin că dacă Ankara nu poate stimula încrederea în monedă, care a scăzut aproape 20% în acest an, Turcia, din importurile mari, riscă inflația și chiar o criză a balanței de plăți care va agrava criza produsă de coronavirus.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.