joi, aprilie 22, 2021

Erdoğan a dat în judecată un oficial din opoziție cu 2 milioane de lire după comentarii despre averea familiei

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a trimis în judecată, pe 17 august,  principalul președinte al Partidului Poporului Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, cerând 2 milioane de lire turcești (271.000 USD) în compensație, după comentariile asupra averii familiei, relatează Duvar English.

Avocatul lui Erdoğan, Ahmet Özel a declarat într-o declarație scrisă că procesul se referă la observațiile lui Kılıçdaroğlu publicate în ziarul Cumhuriyet.

 „Suntem siguri că el [Kılıçdaroğlu] nu va mai putea dovedi astfel de pretenții nefondate, așa cum nu a putut și în trecut. El va continua să urmărească tactica <<aruncă suficientă murdărie, iar unii se vor lipii>>”, a susținut Özel.

 Kılıçdaroğlu a declarat într-un interviu pentru Cumhuriyet că „bogăția lui Erdoğan se acumulează”. 

„Aproximativ 83 de milioane de oameni [din Turcia] lucrează pentru o mână de oameni … Dacă familia Erdoğan își iubește țara, ar trebui să-și aducă averea în Turcia. Au miliarde de dolari [în străinătate] ”, a susținut oficialul .

Erdogan: „Va plăti prețul pentru acest atac”

În noiembrie 2017, Kılıçdaroğlu a spus în diferite discursuri că familia Erdoğan a transferat cel puțin 15 milioane de dolari către Bellway Limited în 2011 și 2012, iar el a listat public 10 plăți drept dovadă.

La rândul său, Erdoğan a respins afirmațiile ca fiind „minciuni” și a spus că Kılıçdaroğlu „va plăti prețul pentru acest atac”. Erdoğan a mai spus că „niciun ban nu a plecat în străinătate”, solicitându-i lui Kılıçdaroğlu să predea toate documentele procurorilor.

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.