vineri, decembrie 25, 2020

Erdoğan a dat în judecată un oficial din opoziție cu 2 milioane de lire după comentarii despre averea familiei

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a trimis în judecată, pe 17 august,  principalul președinte al Partidului Poporului Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, cerând 2 milioane de lire turcești (271.000 USD) în compensație, după comentariile asupra averii familiei, relatează Duvar English.

Avocatul lui Erdoğan, Ahmet Özel a declarat într-o declarație scrisă că procesul se referă la observațiile lui Kılıçdaroğlu publicate în ziarul Cumhuriyet.

 „Suntem siguri că el [Kılıçdaroğlu] nu va mai putea dovedi astfel de pretenții nefondate, așa cum nu a putut și în trecut. El va continua să urmărească tactica <<aruncă suficientă murdărie, iar unii se vor lipii>>”, a susținut Özel.

 Kılıçdaroğlu a declarat într-un interviu pentru Cumhuriyet că „bogăția lui Erdoğan se acumulează”. 

„Aproximativ 83 de milioane de oameni [din Turcia] lucrează pentru o mână de oameni … Dacă familia Erdoğan își iubește țara, ar trebui să-și aducă averea în Turcia. Au miliarde de dolari [în străinătate] ”, a susținut oficialul .

Erdogan: „Va plăti prețul pentru acest atac”

În noiembrie 2017, Kılıçdaroğlu a spus în diferite discursuri că familia Erdoğan a transferat cel puțin 15 milioane de dolari către Bellway Limited în 2011 și 2012, iar el a listat public 10 plăți drept dovadă.

La rândul său, Erdoğan a respins afirmațiile ca fiind „minciuni” și a spus că Kılıçdaroğlu „va plăti prețul pentru acest atac”. Erdoğan a mai spus că „niciun ban nu a plecat în străinătate”, solicitându-i lui Kılıçdaroğlu să predea toate documentele procurorilor.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.