duminică, septembrie 8, 2024

Liga Studenților Români din Străinătate a premiat excelența în educație

Tinerii români cu cele mai bune rezultate pe plan academic și extracurricular de la universități de renume din țară și străinătate au fost premiați, joi, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, în prezența mai multor personalități.

Rezultatele remarcabile ale celor 42 de finaliști au fost recunoscute prin 7 categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivelul universitar și nivel post-universitar, Studentul Român al Anului în America de Nord, Studentul Român al Anului pe Alte Continente, Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România, Premiul Special în Arte, Marele Premiu.

Marele Premiu i-a revenit studentei Cristina Bleorțu de la Universitatea din Oviedo – Spania și Universitatea din Zurich – Elveția, premiul la categoria Studentul Român al Anului în Europa – nivelul universitar a fost câștigat de Eliza Casapopol de la Universitatea Oxford, iar la categoria Studentul Român al Anului în Europa la nivel post-universitar – Marele premiu i-a revenit studentului Adrian Gâinar de la Universitatea din Manchester. Premiul la categoria Studentul Român al Anului în America de Nord a fost acordat studentului Florin Ștefan Morar de la Universitatea Harvard, iar la categoria Studentul Român al Anului pe Alte Continente i-a revenit Alexandrei Florea de la Universitatea Deakin din Australia.

Premiul de Studentul Român Erasmus al Anului a fost obținut de către Ana-Maria Dogaru de la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble – Franța, iar premiul la categorie Studentul Anului în România a fost câștigat de Florin Tripon de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Premiul Special în Arte a fost acordat studentei Daria Ioana Tudor de la Universitat der Kunste – Berlin, Germania.

Câștigătorii au fost desemnați în urma punctajelor primite din partea juriului din care au făcut parte academicienii Ionel Valentin Vlad, Maya Simionescu, Nicolae Zamfir. Au mai fost oferite premii din partea Fundației pentru SMURD, dar și din partea Institutului Bancar Român. AGERPRES, Liga Studenților Români din Străinătate

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.