duminică, noiembrie 22, 2020

Ce an a fost cel mai rău în istorie?

Dacă se  ia în considerare războiul sirian,  ISIS terorismul, nenumăratele  asasinate în masă, cea mai gravă criză de refugiați de la al doilea război mondial, mulți cred că 2016 este un” concurent bun „pentru acest  titlu.

Desigur, este un fapt regretabil că au existat mulți ani sângeroși, cu violențe,  în  istoria omenirii. Dar pentru mulți turci, 2016 este unanim cel mai rău an, cel puțin în ultimele trei decenii. După instaurarea dramatică a unui  regim totalitar, un proces care a început  în 2011, problemele din Turcia au ajuns la un nivel exploziv în noaptea sumbră din 15 iulie  2016, atunci când o tentativă de lovitură de stat a eșuat, lăsând în urmă 240 morți. Pentru președintele Erdogan și anturajul său, ceea ce  s-a întâmplat în acea noapte a fost limpede ca cristalul: ei „știau”  cine erau complotiștii chiar în primele ore ale tentativei de lovitură de stat, atunci când nicio dovadă  nu era cunoscută,  cel puțin în mod public.

În pofida numeroaselor contradicții și a numeroaselor întrebări care rămân încă legat de ceea ce s-a  întâmplat în acea noapte, epurarea în masă este în curs de desfășurare și extrem de evidentă. Să aruncăm o privire la unele dintre cifrele alarmante:

– 38,871 indivizi închiși; imaginați-vă toată populația orașului-stat Monaco în spatele gratiilor.

– 6,337 reprezentanți ai mediului academic concediați – mai mult decât toate cadrele didactice de la Stanford și Yale împreună.

– 115,094 de funcționari publici epurați – acest lucru este echivalent cu toți oficialii guvernamentali din Bulgaria.

– 79,488 de persoane deținute –  echivalează cu numărul total al deținuților din 16 țări europene, printre care Germania, Marea Britanie și Franța.

– 4.034 de judecători și procurori concediați – cu alte cuvinte, numărul total de judecători din Anglia și Țara Galilor, înmulțit cu patru.

– 10.000 de jurnaliști și-au pierdut locurile de muncă – circa  două treimi din numărul tuturor jurnaliștilor din Finlanda.

– 145 de jurnaliști sunt în spatele gratiilor – o cifră de neegalat chiar în țări care manifestă o fobie față de jurnaliști, precum  China, Iran și Egipt la un loc.

– 41,667 de  profesori concediați – ca și cum  Irlanda ar concedia  80% dintre cadrele didactice din  școlile publice

– 195 instituții media  închise – ca și cum toată presa daneză ar fi închisă,  într-un viitor distopic.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,