vineri, aprilie 8, 2022

La domeniul Știrbey, Orchestra Simfonică București

Cea de-a șaptea ediție a Summer Well începe vineri seara, la domeniul Știrbey, cu un picnic la care va concerta Orchestra Simfonică București. Festivalul „vacanță”, care se încheie duminică, îi are „cap de afiș” pe americanii de la Interpol și pe britancii de la Editors.

Sâmbătă vor concerta Oh Wonder, Honne, The Kills, Metronomy și Interpol.Americanii de la Interpol au participat și la prima ediție a Summer Well. Formația de post-punk a realizat primul album — „Turn on the Bright Lights” — în 2000. Albumul de debut a primit încă de la lansare multe aprecieri din partea criticilor și a urcat pe poziții de top în clasamente muzicale importante. Au urmat „Antics” (2004), „Our Love to Admire’ (2007), „Interpol” (2010) și „El Pintor” (2014), ce au confirmat calitatea muzicii pe care trupa o promovează. În cei peste 15 ani de carieră, formația a vândut peste două milioane de albume și a concertat pe scenele unora dintre cele mai importante festivaluri. Ultimul disc al trupei — „El Pintor” — este plasat în topul celor mai bune produse muzicale ale formației.

Duminică vor urca pe scena de la domeniul Știrbey: Roosevelt, Nothing But Thieves, Birdy, Glass Animals, Editors și The Bloody Beetroots.Formația rock britanică Editors a lansat cinci albume, din care două de platină.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.