marți, noiembrie 24, 2020

La domeniul Știrbey, Orchestra Simfonică București

Cea de-a șaptea ediție a Summer Well începe vineri seara, la domeniul Știrbey, cu un picnic la care va concerta Orchestra Simfonică București. Festivalul „vacanță”, care se încheie duminică, îi are „cap de afiș” pe americanii de la Interpol și pe britancii de la Editors.

Sâmbătă vor concerta Oh Wonder, Honne, The Kills, Metronomy și Interpol.Americanii de la Interpol au participat și la prima ediție a Summer Well. Formația de post-punk a realizat primul album — „Turn on the Bright Lights” — în 2000. Albumul de debut a primit încă de la lansare multe aprecieri din partea criticilor și a urcat pe poziții de top în clasamente muzicale importante. Au urmat „Antics” (2004), „Our Love to Admire’ (2007), „Interpol” (2010) și „El Pintor” (2014), ce au confirmat calitatea muzicii pe care trupa o promovează. În cei peste 15 ani de carieră, formația a vândut peste două milioane de albume și a concertat pe scenele unora dintre cele mai importante festivaluri. Ultimul disc al trupei — „El Pintor” — este plasat în topul celor mai bune produse muzicale ale formației.

Duminică vor urca pe scena de la domeniul Știrbey: Roosevelt, Nothing But Thieves, Birdy, Glass Animals, Editors și The Bloody Beetroots.Formația rock britanică Editors a lansat cinci albume, din care două de platină.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport