sâmbătă, iulie 27, 2024

La Buzău s-au adunat pasionaţii de dacologie

Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Română. 

Cea de-a doua ediție a Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Română s-a deschis joi, în Piața Dacia din Buzău, cu un spectacol folcloric la care au participat peste 200 de persoane, oficialități locale și invitați România și alte șase țări. Congresul are loc în perioada 6-9 iulie, fiind organizat de Fundația ‘Origini Carpatice’ și cofinanțat de CJ Buzău.

„Sunt prezenți invitați din șase țări. Evenimentul are ca scop transmiterea informației istorice din domeniul civilizației geto-dacice și o reactualizare a acesteia în conformitate cu ultimele cercetări și descoperiri în domeniul istoric. Obiectivul general se circumscrie profilului Fundației ‘Origini Carpatice’, de promovarea a valorilor istoriei neamului și ale moștenirii cultural-religioase în contextul păstrării identității naționale”(președintele Fundației ‘Origini Carpatine’, Ștefan Davidescu.); la prezenta ediție au fost înscrise peste 200 de comunicări, dintre care 30 vor fi prezentate în plen.

„Lucrările au fost grupate în trei secțiuni — identitatea etnică a semințiilor autohtone din arealul Carpato-danubiano-pontic, identitate și continuitate lingvistică, identitate arhetipală mentală — și vor fi tipărite în volumul Charta Dacica”.

La Congres participă, printre alții, gen. (r) Mircea Chelaru, Gheorghe Funar, Gheorghe Iscru, George Cadar, Leon Zăgrean, Dumitru Ioncică, Mircea Țicleanu, Branislav Stefanoski (Macedonia), Marius Finca (Canada), precum și invitați din Franța, Germania, Italia și Republica Moldova.

Invitații vor vizita Așezările rupestre de la Colți-Alunișu, trovanții de la Ulmet și alte vestigii istorice și geografice din județul Buzău.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...