miercuri, februarie 28, 2024

Istanbul: Una dintre cele mai vechi patiserii se închide la sfârșitul lunii octombrie

O patiserie care a fost înființată în 1886 o să servească pentru ultima dată pe 29 octombrie, relatează Kronos.

Lebon Patisserie, care se numără printre vechile patiserii din Istanbul, a fost fondată de către Şakir Ekinci, unul dintre foștii maeștri ai Patiseriei İnci.

Patiseria istorică, care a pierdut procesul de evacuare intentat de Fundația Karagözyan, își va închide obloanele pe 29 octombrie. Patiseria a anunțat printr-un anunț atârnat pe geam.

„Dragi clienți, rezidenți ai Istanbulului și prieteni… Suntem bucuroși să vă servim de aproape 40 de ani. Ne pare rău să vă informăm că Lebon se va închide pe 29 octombrie 2022, de Ziua Republicii.”, se arată în anunț.

Abdurrahman Cengiz, unul dintre partenerii Lebon Patisserie, care a vorbit cu Gerçek Gündem, a spus că sunt întristați de decizie.

„Nu mai avem puterea. Suntem foarte obosiți. Nu este clar când vor înceta aceste instanțe. Nu putem vedea înainte. Dacă facem recurs, ei pot da din nou în judecată pentru că de data aceasta am împlinit 10 ani. Codul Obligațiilor este o lege care protejează proprietarul imobilului.”, afirmă Cengiz.

Patiseria se află la parterul Hidivyal Palas, situat la capătul străzii Istiklal.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.