joi, iulie 25, 2024

Istanbul: Una dintre cele mai vechi patiserii se închide la sfârșitul lunii octombrie

O patiserie care a fost înființată în 1886 o să servească pentru ultima dată pe 29 octombrie, relatează Kronos.

Lebon Patisserie, care se numără printre vechile patiserii din Istanbul, a fost fondată de către Şakir Ekinci, unul dintre foștii maeștri ai Patiseriei İnci.

Patiseria istorică, care a pierdut procesul de evacuare intentat de Fundația Karagözyan, își va închide obloanele pe 29 octombrie. Patiseria a anunțat printr-un anunț atârnat pe geam.

„Dragi clienți, rezidenți ai Istanbulului și prieteni… Suntem bucuroși să vă servim de aproape 40 de ani. Ne pare rău să vă informăm că Lebon se va închide pe 29 octombrie 2022, de Ziua Republicii.”, se arată în anunț.

Abdurrahman Cengiz, unul dintre partenerii Lebon Patisserie, care a vorbit cu Gerçek Gündem, a spus că sunt întristați de decizie.

„Nu mai avem puterea. Suntem foarte obosiți. Nu este clar când vor înceta aceste instanțe. Nu putem vedea înainte. Dacă facem recurs, ei pot da din nou în judecată pentru că de data aceasta am împlinit 10 ani. Codul Obligațiilor este o lege care protejează proprietarul imobilului.”, afirmă Cengiz.

Patiseria se află la parterul Hidivyal Palas, situat la capătul străzii Istiklal.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.