joi, noiembrie 17, 2022

Istanbul: Una dintre cele mai vechi patiserii se închide la sfârșitul lunii octombrie

O patiserie care a fost înființată în 1886 o să servească pentru ultima dată pe 29 octombrie, relatează Kronos.

Lebon Patisserie, care se numără printre vechile patiserii din Istanbul, a fost fondată de către Şakir Ekinci, unul dintre foștii maeștri ai Patiseriei İnci.

Patiseria istorică, care a pierdut procesul de evacuare intentat de Fundația Karagözyan, își va închide obloanele pe 29 octombrie. Patiseria a anunțat printr-un anunț atârnat pe geam.

„Dragi clienți, rezidenți ai Istanbulului și prieteni… Suntem bucuroși să vă servim de aproape 40 de ani. Ne pare rău să vă informăm că Lebon se va închide pe 29 octombrie 2022, de Ziua Republicii.”, se arată în anunț.

Abdurrahman Cengiz, unul dintre partenerii Lebon Patisserie, care a vorbit cu Gerçek Gündem, a spus că sunt întristați de decizie.

„Nu mai avem puterea. Suntem foarte obosiți. Nu este clar când vor înceta aceste instanțe. Nu putem vedea înainte. Dacă facem recurs, ei pot da din nou în judecată pentru că de data aceasta am împlinit 10 ani. Codul Obligațiilor este o lege care protejează proprietarul imobilului.”, afirmă Cengiz.

Patiseria se află la parterul Hidivyal Palas, situat la capătul străzii Istiklal.

Primarul Istanbulului riscă să fie interzis 5 ani din politică și 4 ani de închisoare. Procesul amânat pentru 14 decembrie

Primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul (IMM), Ekrem İmamoğlu, s-a prezentat în fața judecătorului vineri, 11 noiembrie, sub acuzații de insultă a membrilor Colegiului Suprem Electoral (YSK), conform presei turcești.

Erdogan s-a întâlnit cu Biden. SUA „umăr la umăr cu aliatul nostru NATO, Turcia, în combaterea terorismului”.

În cadrul întâlnirii, Biden a transmis condoleanțe Turciei în urma unui bombardament de duminică de la Istanbul, care a provocat moartea a șase persoane. 

Demirtaș, închis după gratii, și-a putut să-și viziteze tatăl, în urma unui atac de cord a acestuia

Demirtaş Defence Group, un grup de avocaţi care îl reprezintă pe renumitul politician kurd, a lansat o declaraţie în care spune că atât mama, cât şi tatăl lui Demirtaş au fost internaţi în spital după ce s-au îmbolnăvit.

Frig, mâncare veche, celule supraaglomerate: Mămică închisă cu bebeluș de 10 luni suferă din cauza condițiilor proaste

Semerci a explicat că nepoata nu putea mânca ouăle fierte vechi și brânza proastă trimise la micul dejun

Brațul lung a lui Erdogan: Om de afaceri turc răpit din Azerbaidjan și adus în Turcia

Demirok, în vârstă de 42 de ani, care a lucra în ultimii șapte ani în afacerea cu echipamente medicale în Baku, Azerbaidja, și-a părăsit casa pentru a merge la muncă în dimineața zilei de 6 septembrie.

Jurnalist în exil, ținta a guvernului turc: „Am încredere în legile suedeze care mă protejează”

Premierul suedez Ulf Kristersson se afla la Ankara sperând să convingă Turcia să renunțe la opoziția față de aderarea Suediei la alianța militară NATO, Ankara acuzând Stockholm și Helsinki că găzduiesc dizidenți politici care sunt etichetați drept „teroriști” de Turcia.

Detalii despre explozia din Istanbul. Erdogan: „Miroase a atac terorist”

„Oamenii noștri pot fi siguri că vinovații din spatele atacului vor fi pedepsiți așa cum merită. Ar fi greșit să spun că acesta este, fără îndoială, un atac terorist, dar informațiile arată că miroase a terorism”, susține Erdogan.

O agenție de turism din Rusia a trimis clienții în Mardin, Turcia în loc de Madrid

Un grup de turiștii ruși au fost șocați, după ce au ajuns în provincia sud-estică din Turcia, Mardin în loc de Madrid. Aceștia au fost cazați o noapte în orașul turcesc după ce au fost transferați la Madrid.