marți, martie 21, 2023

Istanbul: Una dintre cele mai vechi patiserii se închide la sfârșitul lunii octombrie

O patiserie care a fost înființată în 1886 o să servească pentru ultima dată pe 29 octombrie, relatează Kronos.

Lebon Patisserie, care se numără printre vechile patiserii din Istanbul, a fost fondată de către Şakir Ekinci, unul dintre foștii maeștri ai Patiseriei İnci.

Patiseria istorică, care a pierdut procesul de evacuare intentat de Fundația Karagözyan, își va închide obloanele pe 29 octombrie. Patiseria a anunțat printr-un anunț atârnat pe geam.

„Dragi clienți, rezidenți ai Istanbulului și prieteni… Suntem bucuroși să vă servim de aproape 40 de ani. Ne pare rău să vă informăm că Lebon se va închide pe 29 octombrie 2022, de Ziua Republicii.”, se arată în anunț.

Abdurrahman Cengiz, unul dintre partenerii Lebon Patisserie, care a vorbit cu Gerçek Gündem, a spus că sunt întristați de decizie.

„Nu mai avem puterea. Suntem foarte obosiți. Nu este clar când vor înceta aceste instanțe. Nu putem vedea înainte. Dacă facem recurs, ei pot da din nou în judecată pentru că de data aceasta am împlinit 10 ani. Codul Obligațiilor este o lege care protejează proprietarul imobilului.”, afirmă Cengiz.

Patiseria se află la parterul Hidivyal Palas, situat la capătul străzii Istiklal.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.