joi, noiembrie 5, 2020

Istanbul: Uigur împușcat de două ori după ce a fost forțat să spioneze pentru China

Un uigur a fost împușcat de două ori în fața unei clădiri din Istanbul, luni seară, după ce a fost forțat să spioneze pentru China, relatează Ahval News.

Cetățeanul chinez Yusufujrang Aimaitijiang, care a susținut că este amenințat de guvernul chinez,  a fost împușcat de două ori pe la spate în timp ce intra într-o clădire în care vizita un prieten.

Bărbatul a vorbit cu reporterii de la  Al Jazeera anul trecut, spunând că oficialii chinezi au amenințat că îi vor face rău familiei pentru a-l obliga să spioneze pentru China.

„Am raportat despre tot ce au făcut oamenii.Fie că erau prieteni sau rude, am împărtășit totul.” a spus bărbatul.

Mama sa a fost torturată pentru a-l convinge să spioneze

Informațiile pe care le-a furnizat l-au trimis de fapt  la închisoare în centrele de reeducare din China pentru grupul minoritar etnic musulman care locuiește în cea mai mare parte în regiunea Xinjiang, adesea din „motive inofensive și fără consecințe”.

Mama lui Aimaitijiang a fost arestată și torturată pentru a-l convinge pe bărbat să înceapă spionajul în 2012. De atunci, a lucrat pentru a se infiltra în comunitățile uighure din Afganistan, Pakistan și Turcia.

Bărbatul era la vremea respectivă în provincia minieră nordică Zonguldak, pentru că în oraș erau mai puțini uiguri pe care ar fi urmat să fie  forțat  să-i spioneze.

Victima a fost internată în spital și rămâne în stare critică. Atacatorul a fugit de la fața locului, iar poliția din Istanbul a început deja o anchetă.

Turcia a fost printre primele țări care au condamnat tratamentul aplicat de China uigurilor în 2009, când premierul de atunci Recep Tayyip Erdoğan l-a numit genocid. Ankara s-a confruntat anul acesta cu acuzații de a ajuta Beijingul să repatrieze musulmanii uighuri.

Am fost la înmormântarea faimosului istoric pentru a face show ?

Când am aflat că, luni seară, a murit Mustafa Ali Mehmet, unul dintre oamenii proeminenți din România, am scris un text rapid și l-am pus pe site și pagina de Facebook.

Istanbul: Uigur împușcat de două ori după ce a fost forțat să spioneze pentru China

Un uigur a fost împușcat de două ori în fața unei clădiri din Istanbul, luni seară, după ce a fost forțat să...

Soldații dezbrăcați și încătușați în hambar după puciul eșuat au fost achitați

Soldații dezbrăcați și încătușați într-un hambar după puciul eșuat din 15 iulie 2016 au fost achitați, a anunțat unul dintre soldații eliberați, relatează Turkish Minutes.

Erdogan criticat pentru deschiderea universităților doar pentru femei în 2021. Opoziția susțin că va crea femei “educate și supuse”

Planurile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan pentru deschiderea universităților doar pentru femei fac parte dintr-o încercare a guvernului de a crea femei educate, dar ascultătoare, a declarat miercuri, parlamentarul opoziției, Aylin Nazlıaka, citat de Ahval News.

Izmir: Fetiță de 4 ani scoasă de sub dărâmături după 91 de ore de la cutremur 


Echipele de salvare au salvat încă un copil din dărâmături după 91 de ore de la cutremurul cu magnitudinea de 7, din provincia de vestică Izmir, relatează Daily Sabah.

Turcia introduce noi măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19

Erdoğan a declarat într-o conferință de presă din capitala Ankara că Saloane de coafură, săli de nunți, piscine, teatre, cinematografe, săli de concerte și locuri similare se vor închide la ora 22:00.

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

„Ar trebui să fim pregătiți pentru un posibil cutremur în Istanbul”

Șeful Partidului Mișcării Naționaliste Turcești (MHP) a cerut autorităților și cetățenilor să fie pregătiți pentru cutremure majore, în special la Istanbul.