duminică, aprilie 11, 2021

„Ar trebui să fim pregătiți pentru un posibil cutremur în Istanbul”

Șeful Partidului Mișcării Naționaliste Turcești (MHP) a cerut autorităților și cetățenilor să fie pregătiți pentru cutremure majore, în special la Istanbul.

Devlet Bahceli a îndemnat, în timpul unui ședințe de marți ca oamenii să fie pregătiți pentru un posibil cutremur.

„Ar trebui să fim pregătiți pentru un posibil cutremur la Istanbul. Este obligatoriu să facem planuri bazate pe posibilitatea cutremuri”, a susținut Bahceli.

Bahceli a spus că Turcia, care este străbătută de linii de avarie și care este predispusă la cutremure, ar trebui să învețe să trăiască cu acestea.

Comentariile sale au venit în urma cutremurului cu magnitudine 7, din Izmir, al treilea oraș ca mărime din Turcia, în urma căreia cel puțin 105 persoane  au murit și  peste 1.000  au fost rănite, lansând mulți fără adăpost.

În 1999, un cutremur de magnitudine 7,4 a lovit provincia industrială Kocaeli, care a dus la moartea a 18.000 de oameni și 45.000 de răniți. Aproape 16 milioane de persoane au fost afectate și aproximativ 200.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Turcia:10 amirali reținuți pentru “mesaj subliminal de lovitură de stat”

Autoritățile turce au reținut 10 amirali în rezervă, sub acuzații de organizarea de grup infracționala, după ce au au semnat o declarație prin care afirmă importanța pentru securitatea turcă a Convenției de la Montreux menită să prevină militarizarea Mării Negre, conform Reuters.

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.