miercuri, februarie 21, 2024

Istanbul: Peste 33.000 de plângeri legate de șoferii de taxi. Iată motivul cel mai deschis întâlnit


Direcția Serviciilor de Transport Public (TUDES) a Municipiului Metropolitan din Istanbul (İBB) au anunțat numărul de plângeri și motivul acestora, în legătură cu șoferii de taxi, conform Gazete Duvar.

După ce au analizat plângerile adresate liniei de urgență a municipalității, instituția a concluzionat că în primele șase luni ale anului 2023, au fost făcut 33.878 de plângeri, dintre care 18.079 au fost legate de faptul că șoferii de taxi „a fi pretențios în ceea ce privește ruta și pasagerul”.

Următorul motiv are fi suprataxarea, cu 3.026 de reclamații, indicând o problemă semnificativă în transparența tarifelor. În plus, un număr substanțial de pasageri au raportat că au suferit un tratament nepoliticos, cu 3.415 plângeri depuse.

Alte probleme includ șoferii care duc călătorii pe rute mai lungi, cu 1.386 plângeri, refuzul de a ridica pasageri pe distanțe scurte având 1.290 plângeri și nedeschiderea taximetrului cu 712 plângeri și hărțuirea cu 652 plângeri.

Cel mai mare număr de reclamații la adresa șoferilor de taxi a avut loc în lunile mai și iunie, începutul sezonului turistic pentru Turcia.

Numărul taxiurilor nu a crescut din 1990

În Istanbul sunt înregistrați 45.786 de șoferi și 18.773 de taxiuri. Deși Municipiul Metropolitan din Istanbul a spus că Istanbulul se află într-o situație proastă în ceea ce privește numărul de persoane pe taxi, există un blocaj în rezolvarea problemei.

Numărul de taxiuri din Istanbul nu s-a schimbat din 1990. Când numărul de taxiuri era scăzut și cererea era mare, prețurile plăcuțelor de înmatriculare ale taxiurilor au crescut rapid. Astăzi, valoarea medie a plăcuței de înmatriculare a unui taxi în Istanbul este de 2,3 milioane de lire, iar majoritatea taxiurilor sunt în mâinile câtorva dealeri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.