duminică, iunie 23, 2024

Istanbul: O școală acoperă o reproducere a lui Picasso, argumentând că este „nepotrivită”

Administrația Școlii Gimnaziale din Istanbul a acoperit o replică a faimoasei piese a lui Piccaso, argumentând că este „nepotrivită”, conform Birgun.

Școlii Gimnaziale İmam Hatip din districtul Beykoz, din Istanbul a acoperit cu tencuială pictură Guernica pe peretele școlii la sfârșitul anului trecut.

O expoziție a fost organizată la școală semestrul trecut, unde studenții au creat sculpturi, picturi și gravuri folosind material reutilizat. Una dintre aceste piese a fost o reproducere a picturii Guernica a lui Pablo Picasso.

Unii dintre profesorii de Cultură Religioasă din școală au cerut îndepărtarea picturii, susținând că este „nepotrivită pentru grupa de vârstă a elevilor”. Cu toate acestea, alți profesori nu au acceptat această solicitare.

Problema a fost readusă în discuție odată cu începerea noului an școlar, iar pictura a fost acoperită cu tencuială la solicitarea Direcției Provinciale de Educație Națională.

Mutarea a venit în ciuda faptului că Guernica este inclusă în programa Ministerului Educației, ca parte a unui exercițiu din cadrul Criticii de artă și Învățare estetică la nivelul clasei a V-a.

Guernica a fost pictată de Pablo Picasso în 1937. Tabloul înfățișează bombardarea orașului Guernica de către 28 de avioane bombardiere aparținând Germaniei naziste la 26 aprilie 1937, în timpul războiului civil spaniol.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.