joi, noiembrie 23, 2023

Istanbul: O școală acoperă o reproducere a lui Picasso, argumentând că este „nepotrivită”

Administrația Școlii Gimnaziale din Istanbul a acoperit o replică a faimoasei piese a lui Piccaso, argumentând că este „nepotrivită”, conform Birgun.

Școlii Gimnaziale İmam Hatip din districtul Beykoz, din Istanbul a acoperit cu tencuială pictură Guernica pe peretele școlii la sfârșitul anului trecut.

O expoziție a fost organizată la școală semestrul trecut, unde studenții au creat sculpturi, picturi și gravuri folosind material reutilizat. Una dintre aceste piese a fost o reproducere a picturii Guernica a lui Pablo Picasso.

Unii dintre profesorii de Cultură Religioasă din școală au cerut îndepărtarea picturii, susținând că este „nepotrivită pentru grupa de vârstă a elevilor”. Cu toate acestea, alți profesori nu au acceptat această solicitare.

Problema a fost readusă în discuție odată cu începerea noului an școlar, iar pictura a fost acoperită cu tencuială la solicitarea Direcției Provinciale de Educație Națională.

Mutarea a venit în ciuda faptului că Guernica este inclusă în programa Ministerului Educației, ca parte a unui exercițiu din cadrul Criticii de artă și Învățare estetică la nivelul clasei a V-a.

Guernica a fost pictată de Pablo Picasso în 1937. Tabloul înfățișează bombardarea orașului Guernica de către 28 de avioane bombardiere aparținând Germaniei naziste la 26 aprilie 1937, în timpul războiului civil spaniol.

Meci de fotbal Germania-Turcia: Faimosul fotbalist turc va juca contra Turciei

İlkay Gündoğan va fi căpitanul echipei naționale de fotbal germane în timpul meciului amical de sâmbătă cu Turcia de la Berlin.

Pacienții cu cancer din Gaza ajung în Turcia pentru tratament

Ministrul al Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat că 27 de pacienți au fost transportați cu avionul în Turcia din Egipt, împreună cu 13 însoțitori. Acesta a adăugat că bolnavii de cancer au reușit să treacă din Gaza în Egipt prin punctul de trecere a frontierei Rafah.

Furtuna în Marea Neagră. Turcia caută 11 membri ai unei nave

Kafkametler s-a scufundat cu 12 membri ai echipajului la bord, după ce a lovit, duminică, un dig, în timp ce încerca să se adăpostească de vânturile și valuri violente la aproximativ 200 de kilometri (120 de mile) est de Istanbul.

Opera Națională: Peste 200 de elevi și profesori premiați la „Gala Lumina”

Sute de părinți, profesori și invitați au aplaudat performanțele elevilor din Școlile Lumina, care au obținut performanțe remarcabile la olimpiade naționale și internaționale, la competiții sportive, culturale și în campionate naționale.

Asasinul jurnalistului Hrant Dink eliberat: „Trebuia să rămână pe viață”

Eliberarea lui Samast a stârnit o reacție uriașă în rândul politicienilor, activiștilor pentru drepturile omului și cetățenilor.

O turcoaică a câștigat premiul supranumit „Nobel al gastronomiei”

„Este o expresie a devotamentului meu din toată inima față de profesia mea de peste 20 de ani. Primirea acestui premiu este de mare importanță nu numai pentru mine ca bucătar, ci și pentru țara mea, ca turcoaică pe calea deschisă de Atatürk la aniversarea a 100 de ani a Republicii noastre.”, spune Demir.