duminică, ianuarie 29, 2023

Istanbul: Numărul adepților Mișcării Gülen depășește numărul deținuților acuzați de terorism

Numărul deținuților care sunt închiși pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, depășește toți ceilalți deținuți în așteptarea procesului sau condamnați pentru acuzații de terorism, conform Stockholm Center for Freedom.

Din 23.324 de deținuți din închisoarea Marmara, 2.017 au fost închiși pentru acuzații de terorism, 1.705 dintre ei fiind arestați sau condamnați pentru afilierea cu Mișcarea Gülen.

Datele au mai arătat că numărul total de condamnați din închisoarea Marmara a fost de 16.702, cu 3.603 persoane condamnări pentru tâlhărie, urmate de infracțiuni legate de droguri (3.459), extorcare (1.101), omor (983), infracțiuni sexuale (944) și infracțiuni organizate. (122).

„Străzile nu sunt sigure pentru nimeni. … Unul din patru alegători este suspect. Există un boom în [ratele] criminalității reale, deoarece autorităților de aplicare a legii și justiției le pasă doar de crimele politice, iar altele rămân adesea nepedepsite”, susține avocatul Levent Mazılıgüney.

Numele fostei închisori Silivri, unde sunt închiși majoritatea deținuților politici, a fost recent schimbat în închisoarea Marmara, în urma unei cereri din partea primarului districtului, care s-a plâns de asocierea negativă a districtului cu închisoarea.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.