vineri, ianuarie 27, 2023

Istanbul: Noi taxiuri de lux au fost introduse. Află ce oferă!

Noi taxiuri de lux au fost introduse în Istanbul, conform Hürriyet Daily News.

Centrul de coordonare a transporturilor din Istanbul, UKOME, a luat decizia de a transforma microbuzele în taxiuri de lux în noiembrie 2022.

Taxiurile sunt dotate cu caracteristici care oferă confort și siguranță atât pasagerului, cât și șoferului.

Luminile inteligente de pe acoperiș vor fi conectate cu taximetrele. În acest fel, se preconizează ca taximetriștii să nu pot alege pasagerii în funcție de distanța pe care o vor parcurge.

În plus, vehiculele vor avea un buton de urgență pentru șofer. Dacă acest buton este apăsat, mesajul „S.O.S.” va apărea pe lumina de acoperiș. Oamenii legii care văd acest semn vor opri vehiculul pentru a interveni.

Inspecțiile vor fi efectuate din centrul UKOME prin intermediul camerelor din interiorul vehiculului.

Va exista și o diviziune de securitate între pasager și șofer din taxi. De asemenea, taxiurile vor fi echipate cu dispozitive de plată cu cardul.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.