joi, februarie 29, 2024

Istanbul: Noi taxiuri de lux au fost introduse. Află ce oferă!

Noi taxiuri de lux au fost introduse în Istanbul, conform Hürriyet Daily News.

Centrul de coordonare a transporturilor din Istanbul, UKOME, a luat decizia de a transforma microbuzele în taxiuri de lux în noiembrie 2022.

Taxiurile sunt dotate cu caracteristici care oferă confort și siguranță atât pasagerului, cât și șoferului.

Luminile inteligente de pe acoperiș vor fi conectate cu taximetrele. În acest fel, se preconizează ca taximetriștii să nu pot alege pasagerii în funcție de distanța pe care o vor parcurge.

În plus, vehiculele vor avea un buton de urgență pentru șofer. Dacă acest buton este apăsat, mesajul „S.O.S.” va apărea pe lumina de acoperiș. Oamenii legii care văd acest semn vor opri vehiculul pentru a interveni.

Inspecțiile vor fi efectuate din centrul UKOME prin intermediul camerelor din interiorul vehiculului.

Va exista și o diviziune de securitate între pasager și șofer din taxi. De asemenea, taxiurile vor fi echipate cu dispozitive de plată cu cardul.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.