joi, decembrie 8, 2022

Istanbul: Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, a fost închisă

Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, de pe bulevardul Istiklal din Istanbul și-a închis ușile, conform Duvar English.

Unul dintre proprietarii patiseriei, Lebon Patisserie & Cafe, a spus că nu poate plăti noua chirie de 185.000 lire turcești. (circa 10.000 de dolari)

„Această patiserie a fost prima patiserie din istoria Imperiului Otoman și a Republicii Turcia. Speranța mea era că vom continua, dar nu s-a întâmplat. Avem nevoie de 10 milioane de lire pentru a ne muta in alt loc.”, susține co-proprietarul, Abdurrahman Cengiz

Lebon Patisserie & Cafe, unul dintre magazinele istorice ale emblematicului Bulevar Istiklal din Istanbul, a fost fondată în 1810 de Edouard Lebon.

Cengiz a spus că nu pot plăti noua chirie cerută de proprietarul Fundației Karagözyan. Fundația a crescut chiria la 10.000 de dolari (185.000 de lire) de la 42.500 de lire.

„Lebon și-a deschis patiseria în districtul Beyoğlu în 1810, apoi s-a mutat într-o clădire diferită de pe bulevardul Istiklal în anii 1940. A fost închisă în 1972. M-am luptat timp de 2 ani să obțin marca Lebon. În cele din urmă, am primit brevetul în 1985. Am încercat să ridice această marcă la un nivel înalt timp de aproape 38 de ani”, a adăugat Cengiz, susținând că Fundația Karagözyan încearcă să-i evacueze din clădire de 15 ani.

Înainte ca patisaria să fie închisă, secretarul general adjunct al Municipiului Istanbul, Mahir Polat a comentat situația.

„Astăzi este ultima zi pentru Lebon, brandul vechi de 212 ani al lui Beyoğlu. Multă vreme, am făcut un efort deosebit să-l menținem pe Lebon. Pentru ultima dată, îl invit pe proprietar să facă compromisuri pentru o creștere rezonabilă a chiriei.”, susține Polat.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.