luni, iulie 15, 2024

Istanbul: Ceremonia de botez luxoasă a stârit critici pe rețelele de socializare

O youtuberiță, soția unui consilier al Ministerului Sănătății din Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP),  a fost criticată pentru organizarea unei ceremonii luxoase de botez pentru fețila lor, a raportat Duvar English.

Büșra Nur Çalar, youtuber și influencer, soția lui Ahmet Emin Söylemez, consilier Ministerul Sănătăți din partidul de la guvernare AKP a stârnit critici pe rețelele de socializare după ceremonia de botez din Pavilionul Ihlamur din Istanbul.

Yusuf  Kaplan, un cronicar la ziarul islamist, pro-guvernamental, Yeni Șafak a comentat evenimentul .

 „Vanitatea nu este noblețe, ci mizerie. Totul are un medicament, dar putreziciunea nu. Aceasta nu corespunde cu islamul”, a scris ziaristul pe contul său de Twitter.

În afară de Kaplan, mulți oameni au luat comentat pe Twitter despre botezul luxos.

„Într-o țară în care oamenii se sinucid din cauza foamei, nu sunt din religia musulmanilor cei care sărbătoresc botezuri pompoase în palate” , a adăugat unul dintre critici.

 „Aceasta nu ar trebui să fie ummah [comunitatea islamică] a Profetului [Muhammad], care a trăit într-un metru pătrat, pentru o perioadă de trei ani „, a comentat un alt cetățean turc.

https://www.facebook.com/zamanromania/videos/2628126717273415/


China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.