miercuri, februarie 21, 2024

Istanbul: Ceremonia de botez luxoasă a stârit critici pe rețelele de socializare

O youtuberiță, soția unui consilier al Ministerului Sănătății din Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP),  a fost criticată pentru organizarea unei ceremonii luxoase de botez pentru fețila lor, a raportat Duvar English.

Büșra Nur Çalar, youtuber și influencer, soția lui Ahmet Emin Söylemez, consilier Ministerul Sănătăți din partidul de la guvernare AKP a stârnit critici pe rețelele de socializare după ceremonia de botez din Pavilionul Ihlamur din Istanbul.

Yusuf  Kaplan, un cronicar la ziarul islamist, pro-guvernamental, Yeni Șafak a comentat evenimentul .

 „Vanitatea nu este noblețe, ci mizerie. Totul are un medicament, dar putreziciunea nu. Aceasta nu corespunde cu islamul”, a scris ziaristul pe contul său de Twitter.

În afară de Kaplan, mulți oameni au luat comentat pe Twitter despre botezul luxos.

„Într-o țară în care oamenii se sinucid din cauza foamei, nu sunt din religia musulmanilor cei care sărbătoresc botezuri pompoase în palate” , a adăugat unul dintre critici.

 „Aceasta nu ar trebui să fie ummah [comunitatea islamică] a Profetului [Muhammad], care a trăit într-un metru pătrat, pentru o perioadă de trei ani „, a comentat un alt cetățean turc.

https://www.facebook.com/zamanromania/videos/2628126717273415/


Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.