miercuri, februarie 21, 2024

Întrebări xenofobe către diplomata americană după incidentul de la Constanța

Un ziarist apropiat de la ambasada Turciei din Constanța, a apărat instituția printr-un articol în limba turcă, numit „Exagerează și mai vor exagera”. 

Ziaristul, Hamdi Yilmaz insistă că diplomata nu era invitată la eveniment, contra afirmațiilor făcute, ieri, de muftiul Muurat Iusuf. 

Ziaristul turc a pregătit un set de întrebări pentru diplomata americană.

„Fiind diplomat creștin, nici nu sunteți gazda, ce treaba aveți la un eveniment, în care se povestește despre profetul musulman?”

„De ce sunteți interesați de Dobrogea? 35 mii de tătari de ce sunt atât de importanți pentru SUA?”

“Oare exista vreun diplomat musulman, pe care l-ați invitat, într-un eveniment organizat de misiunile diplomatice din intreaga lume, legat de creștinism? Ați da voie?”

„M-am uitat peste discursul dvs, nu există decat dialog și toleranță, idei fabricate de voi. Deși nu aveți pregătire în islam, de unde ați găsit curajul de a încerca sa țineți un discurs?”

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.