marți, mai 28, 2024

Incredibil!Băgat în carantină COVID-19, ca să nu protesteze contra Chinei

Președintele Adunării Naționale a Turkestanului de Est a fost pus în carantină COVID-19, după ce a anunțat că va protesta contra vizitei ministrului de extern chinez la Ankara, conform presei turcești.

Seyit Tümtürk a scris pe contul său de Twitter că va protesta împotriva „ministrului chinez de externe Wang Yi, care este criminalul genocidului” în urmă cu câteva zile. 

Astfel, pentru a fi împiedicat să ajungă la protest, autoritățile turce l-au băgat în carantină pe motiv că ar fi intrat în contact cu un pacient COVID-19, urmând ca o echipă de poliție să fie trimisă la domiciliul său din provincia Kayseri, pentru a fi siguri că acesta rămâne în carantină.

“Nu am anunțat că vom protesta contra acțiunii Chieni față de uiguri. Păcat că aseară au venit și m-au anunțat că sunt infectat cu coronavirus. Un cod roșu a fost plasat în Codul HES.Nu pot părăsi casa. Ușa este păzită de polițiști. Știu că este un teatru. Vor să ne reducă la tăcere, pe  cei 35 de mii de uiguri, dar nu renunțăm la luptă” a afirmat Tumturk, pentru Durusthaber.com

Turcia închide ochii față de genocidul uigurilor din China

În emisiunea “Genocidul uygurilor. Vorbește, lume islamică! ”, jurnalistă Palki Sharma Upadhyay a descris situația acestora ca pe cel mai mare genocid de după al Doilea Război Mondial. Mai mult de atât, Upadhyay a remarcat atitudinea liderilor musulmani față de încercarea de epurarea a credincioșilor din China.

“ Ceea ce vrea Erdogan este să se comporte ca un musluman. Aspiră să fie noul sultan. Transformă muzee în moschee. Susține că rezolvă greșelile istoriei, dar nu vorbește despre cele ale Chinei. Pentru că are nevoie de banii Chinei. Dacă musulmanii uiguri sunt găsiți în Turcia, Erdogan găsește o cale să-i trimită înapoi în China ca să fie pedepsiți”, explică Palki Sharma Upadhyay, pentru canalul WION.

Mai multe rapoarte din presa internațională au surprins comportamentul Chinei care arată cum aceasta distruge majoritatea în mare parte musulmană din nord-vestul Chinei, conform BBC.news

Aceasta include provocarea deliberată de vătămare a uigurilor în detenție, măsuri de prevenire a nașterii femeilor , inclusiv sterilizarea forțată și avortul,  și transferul forțat al copiilor uiguri din comunitatea lor.De asemenea, mai mulți uiguri care au reușit să scape din lagărele au dat mărturii despre tortură și violuri. 

Beijing a negat inițial existența lor, dar anul trecut a schimbat abordarea și a început să descrie facilitățile drept „școli internate” care oferă formare profesională pentru uiguri.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.