duminică, aprilie 18, 2021

Incredibil!Băgat în carantină COVID-19, ca să nu protesteze contra Chinei

Președintele Adunării Naționale a Turkestanului de Est a fost pus în carantină COVID-19, după ce a anunțat că va protesta contra vizitei ministrului de extern chinez la Ankara, conform presei turcești.

Seyit Tümtürk a scris pe contul său de Twitter că va protesta împotriva „ministrului chinez de externe Wang Yi, care este criminalul genocidului” în urmă cu câteva zile. 

Astfel, pentru a fi împiedicat să ajungă la protest, autoritățile turce l-au băgat în carantină pe motiv că ar fi intrat în contact cu un pacient COVID-19, urmând ca o echipă de poliție să fie trimisă la domiciliul său din provincia Kayseri, pentru a fi siguri că acesta rămâne în carantină.

“Nu am anunțat că vom protesta contra acțiunii Chieni față de uiguri. Păcat că aseară au venit și m-au anunțat că sunt infectat cu coronavirus. Un cod roșu a fost plasat în Codul HES.Nu pot părăsi casa. Ușa este păzită de polițiști. Știu că este un teatru. Vor să ne reducă la tăcere, pe  cei 35 de mii de uiguri, dar nu renunțăm la luptă” a afirmat Tumturk, pentru Durusthaber.com

Turcia închide ochii față de genocidul uigurilor din China

În emisiunea “Genocidul uygurilor. Vorbește, lume islamică! ”, jurnalistă Palki Sharma Upadhyay a descris situația acestora ca pe cel mai mare genocid de după al Doilea Război Mondial. Mai mult de atât, Upadhyay a remarcat atitudinea liderilor musulmani față de încercarea de epurarea a credincioșilor din China.

“ Ceea ce vrea Erdogan este să se comporte ca un musluman. Aspiră să fie noul sultan. Transformă muzee în moschee. Susține că rezolvă greșelile istoriei, dar nu vorbește despre cele ale Chinei. Pentru că are nevoie de banii Chinei. Dacă musulmanii uiguri sunt găsiți în Turcia, Erdogan găsește o cale să-i trimită înapoi în China ca să fie pedepsiți”, explică Palki Sharma Upadhyay, pentru canalul WION.

Mai multe rapoarte din presa internațională au surprins comportamentul Chinei care arată cum aceasta distruge majoritatea în mare parte musulmană din nord-vestul Chinei, conform BBC.news

Aceasta include provocarea deliberată de vătămare a uigurilor în detenție, măsuri de prevenire a nașterii femeilor , inclusiv sterilizarea forțată și avortul,  și transferul forțat al copiilor uiguri din comunitatea lor.De asemenea, mai mulți uiguri care au reușit să scape din lagărele au dat mărturii despre tortură și violuri. 

Beijing a negat inițial existența lor, dar anul trecut a schimbat abordarea și a început să descrie facilitățile drept „școli internate” care oferă formare profesională pentru uiguri.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit