Zaman Romania

Incredibil! Un meteorit de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit în grădina unui turc

Un meteorit, despre care s-a descoperit că are o vechime de 4,5 miliarde de ani și evoluat aproximativ 400 de mii de euro, a căzut în grădina unui turc, relatează Romanya Haber.

O minge de foc a fulgerat cerul în jurul orei 14:00, în aprilie, în orașul Elmshorn din statul Schleswig-Holstein. Apoi pietrele negre s-au răspândit în jur, conform ziarului nemțesc, Bild.

Cea mai mare dintre aceste pietre a căzut în grădina lui Mahmut Şahin, care s-a mutat în Germania, în urmă cu șase luni, ca să lucreze ca zugrav într-o firmă.

Şahin a spus că s-a întâlnit cu reprezentații unui muzeu şi că vrea să investească o parte din încasările şi că va aloca o parte pentru caritate.

„Nu vreau ca meteoritul să dispară în seiful unei persoane private. Toată lumea ar trebui să poată vedea asta pentru că acum face parte din istoria Schleswig-Holstein”, afirmă Şahin.

Fizicienii şi astronomii care au examinat piatra pe care Şahin a expus-o la un târg minier din München au evaluat meteoritul la aproximativ 400 de mii de euro.