sâmbătă, noiembrie 21, 2020

In urma protestelor, Austria cere explicaţii Ambasadorului Turciei

Ministrul de Externe, Sebastian Kurz, a luat cuvântul in cadrul ORF și i-a cerut ambasadorului Turciei să spună care estw gradul de implicare al autorităţilor turce in protestul pro-Erdogan de la Viena.

„Avem dovezi conform cărora demonstraţiile pro-Erdogan ce au avut loc in Viena, au fost sub indrumarea directă a autorităţilor turcești.. iar acest lucru este bineinţeles de neconceput, iar noi vom protesta” a menţionat acesta.

Mii de protestatari in Viena

In jur de un sfert de milion de turci se află pe teritoriul Austriei, iar 76.000 in Viena. Vineri noaptea, aproape 4.000 de persoane au mărșăluit până la Ambasada Turciei din Viena, iar in jurul orei 3:00 au ocupat artera principală a orașului, blocând-o ulterior.

In timpul protestului, o bună parte a lanţului de restaurante turco-kurde, Turkish, a fost avariată. Acest lucru a demonstrat incă o dată existenţa tensiunilor dintre guvernul turc și minoritatea kurdă.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”