marți, martie 9, 2021

In urma protestelor, Austria cere explicaţii Ambasadorului Turciei

Ministrul de Externe, Sebastian Kurz, a luat cuvântul in cadrul ORF și i-a cerut ambasadorului Turciei să spună care estw gradul de implicare al autorităţilor turce in protestul pro-Erdogan de la Viena.

„Avem dovezi conform cărora demonstraţiile pro-Erdogan ce au avut loc in Viena, au fost sub indrumarea directă a autorităţilor turcești.. iar acest lucru este bineinţeles de neconceput, iar noi vom protesta” a menţionat acesta.

Mii de protestatari in Viena

In jur de un sfert de milion de turci se află pe teritoriul Austriei, iar 76.000 in Viena. Vineri noaptea, aproape 4.000 de persoane au mărșăluit până la Ambasada Turciei din Viena, iar in jurul orei 3:00 au ocupat artera principală a orașului, blocând-o ulterior.

In timpul protestului, o bună parte a lanţului de restaurante turco-kurde, Turkish, a fost avariată. Acest lucru a demonstrat incă o dată existenţa tensiunilor dintre guvernul turc și minoritatea kurdă.

Nouă delicatesă din Turcia: “Toți care gustă, mai vor o porție”

Un restaurant din provincia Tokat, de la malul Mării Negre, servește un tip neobișnuit și nou de döner kebab, făcut cu somon

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Povestea femeilor din taberele de reeducare din China: „Scopul lor este de a-i distruge pe toți”

Femeile din taberele de reeducare pentru uiguri din China au fost violate în mod sistematic, abuzate sexual și torturate, conform noilor relatări ale deținutelor, citează BBC.

Studiile din Turcia: Vaccinul Sinovac are o eficacitate de 83, 5 %

Cercetătorii turci au declarat, pe 3 martie, că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech în China are o eficacitate de 83,5% pe baza rezultatelor finale ale studiilor de fază III, în scădere față de 91,25%, în decembrie

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

COVID-19: Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre

Turcii sunt avertizați să nu viziteze regiunea Mării Negre, după ce cazurile COVID-19 au crescut în zonă în urma congreselor provinciale ținute de Partidul de Justiție și Dezvoltare (AKP).

Turcia:Drepturile omului nu sunt protejate din cauza controlului guvernamental asupra sistemului judiciar

Turcia:Drepturile omului nu sunt protejate din cauza controlului guvernamental asupra sistemului judiciar

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.