marți, aprilie 12, 2022

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Dilek Uyar a devenit „Fotograful emergent al anului” în concursul Premiilor Internaționale de Fotografie din California.Uyar a petrecut în total 29 de zile în unitatea de terapie intensivă a unui spitalpentru a reflecta vremurile grele ale profesioniștilor din domeniul sănătății și ale pacienților care luptă împotriva COVID-19.

„Știam însă că nu mă voi ierta niciodată la sfârșitul acestui proces, care nu se va mai repeta […] A trebuit să fotografiez un subiect pe care trebuia să-l fotografiez, nu un subiect care ar da bine dacă aș face fotografii” a mărturisit fotografa.

Uyar a susținut că vrea să le arate oamenilor ce se întâmplă exact într-o unitate de terapie intensivă COVID-19. Ea și-a propus să arate prin fotografiile sale mediul normal al unităților de terapie intensivă, sosirea unui pacient, medicii și asistentele care se îmbracă și intră în camerele pacienților pentru tratament, precum și felul în care decurge un tratament și modul în care lucrătorii din domeniul sănătății se odihneau și dormeau.

„Aceasta a fost surpriza vieții mele. Nu-mi vine să cred ”, a scris artista pe rețelele de socializare, când a aflat că este câștigătoarea concursului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.