sâmbătă, martie 6, 2021

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Dilek Uyar a devenit „Fotograful emergent al anului” în concursul Premiilor Internaționale de Fotografie din California.Uyar a petrecut în total 29 de zile în unitatea de terapie intensivă a unui spitalpentru a reflecta vremurile grele ale profesioniștilor din domeniul sănătății și ale pacienților care luptă împotriva COVID-19.

„Știam însă că nu mă voi ierta niciodată la sfârșitul acestui proces, care nu se va mai repeta […] A trebuit să fotografiez un subiect pe care trebuia să-l fotografiez, nu un subiect care ar da bine dacă aș face fotografii” a mărturisit fotografa.

Uyar a susținut că vrea să le arate oamenilor ce se întâmplă exact într-o unitate de terapie intensivă COVID-19. Ea și-a propus să arate prin fotografiile sale mediul normal al unităților de terapie intensivă, sosirea unui pacient, medicii și asistentele care se îmbracă și intră în camerele pacienților pentru tratament, precum și felul în care decurge un tratament și modul în care lucrătorii din domeniul sănătății se odihneau și dormeau.

„Aceasta a fost surpriza vieții mele. Nu-mi vine să cred ”, a scris artista pe rețelele de socializare, când a aflat că este câștigătoarea concursului.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.