vineri, septembrie 24, 2021

„Împreună împotriva fascismului”: Protest în Berlin, după ce un jurnalist turc a fost atacat

Zeci de jurnaliști și politicieni au protestat, vineri, la Berlin, după ce jurnalistul critic asupra guvernului AKP, a fost atacat în curtea casei, conform Turkish Minutes.

Politicieni din partidele de opoziție din Turcia, dar și din pardile nemțești s-au alătura mulții care a scandat „împreună împotriva fascismului”,  la protestul care a avut loc în Kreuzberg, unul dintre cartierele care are cea mai mare populație turcească din Berlin.

Jurnalistul turco-german, Deniz Yücel și  Christian Mihr, director al Reporterii fără frontiere au ținut discursuri în timpul protestului.

Mihr a declarat că astfel de atacuri care au avut loc în Germania, un loc care ar trebui să servească drept refugiu sigur pentru jurnaliștii independenți din întreaga lume, au fost șocante și că au amenințat  siguranța tuturor celorlalți jurnaliști exilați sau imigranți din țară.

Yücel a subliniat faptul că guvernul german a luat atacurile în serios, dar că măsurile luate pentru a le preveni nu au fost eficiente.

De asemenea, jurnaliști și politicieni din Turcia și din străinătate l-au acuzat pe Erdoğan și guvernul său AKP de responsabilitate pentru atacul asupra jurnalistului.

Erk Acarer, jurnalist la ziarul din opoziție, BirGün a anunțat pe contul său de Twitter pe 8 iulie, că a fost atacat, dar fără răni grave.

Jurnalistul care locuiește din 2017 în Berlin, are mai multe mandate de arestare împotriva sa în Turcia în cazurile referitoare la articolele și mesajele sale de pe rețelele sociale, în special despre dezvăluirile făcute despre transportul armelor în Siria.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire