joi, aprilie 7, 2022

„Împreună împotriva fascismului”: Protest în Berlin, după ce un jurnalist turc a fost atacat

Zeci de jurnaliști și politicieni au protestat, vineri, la Berlin, după ce jurnalistul critic asupra guvernului AKP, a fost atacat în curtea casei, conform Turkish Minutes.

Politicieni din partidele de opoziție din Turcia, dar și din pardile nemțești s-au alătura mulții care a scandat „împreună împotriva fascismului”,  la protestul care a avut loc în Kreuzberg, unul dintre cartierele care are cea mai mare populație turcească din Berlin.

Jurnalistul turco-german, Deniz Yücel și  Christian Mihr, director al Reporterii fără frontiere au ținut discursuri în timpul protestului.

Mihr a declarat că astfel de atacuri care au avut loc în Germania, un loc care ar trebui să servească drept refugiu sigur pentru jurnaliștii independenți din întreaga lume, au fost șocante și că au amenințat  siguranța tuturor celorlalți jurnaliști exilați sau imigranți din țară.

Yücel a subliniat faptul că guvernul german a luat atacurile în serios, dar că măsurile luate pentru a le preveni nu au fost eficiente.

De asemenea, jurnaliști și politicieni din Turcia și din străinătate l-au acuzat pe Erdoğan și guvernul său AKP de responsabilitate pentru atacul asupra jurnalistului.

Erk Acarer, jurnalist la ziarul din opoziție, BirGün a anunțat pe contul său de Twitter pe 8 iulie, că a fost atacat, dar fără răni grave.

Jurnalistul care locuiește din 2017 în Berlin, are mai multe mandate de arestare împotriva sa în Turcia în cazurile referitoare la articolele și mesajele sale de pe rețelele sociale, în special despre dezvăluirile făcute despre transportul armelor în Siria.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.