vineri, iunie 14, 2024

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale


Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform presei turcești.

O persoană și-a pierdut viața și patru au fost date dispărute ca urmare a inundării unui container de grădină în districtul Tut, din Adıyaman, conform primaruluil Numan Hatipoğlu.

Ploaia abundentă a inundat, de asemenea, unitatea de terapie intensivă de la Spitalul de Cercetare și Formare Şanlıurfa Eyyübiye.

Orele de curs ale elevilor din Şanlıurfa au fost anulate, miercuri, din cauza ploii, care se așteaptă să continue în oraș pe tot parcursul zilei.

Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei (TSMS) a publicat raportul de prognoză meteo pentru perioada 14-20 martie, emitând o avertizare cu cod portocaliu pentru regiunea de sud-est, care recent a fost devastată de cutremure puternice.

Provinciile Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Sivas, Şanlıurfa şi Kilis s-au numărat printre provinciile marcate cu portocaliu.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia: 7 persoane arestate că au ascultat predici religioase pe platforma X

Organizația Națională de Informații a Turciei (MİT) au condus o operațiune care vizează indivizii care participau la un live de pe platforma X, unde discutau Risale-i Nur, o exegeză Coranică scrisă de regretatul savant islamic Said Nursî, a cărui învățături au contribuit mai târziu la inspirarea Mișcării Gülen.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia. Primarul ales condamnat la 20 de ani închisoare sub acuzații de terorism

Un tribunal turc a pronunțat o pedeapsă de aproape 20 de ani de închisoare unui primar ales la alegerile din martie 2023...

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.