sâmbătă, iunie 22, 2024

Guvernul impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii


Guvernul turc impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii, inclusiv Ankara și Bursa, unde au fost confirmate un număr mai mare de cazuri de infectați, relatează agenția de știri, Anadolu.

Conform noilor reglementări, în 22 de orașe din nordul și sudul în Turcia, persoanele de peste 65 de ani sau cei care suferă de boli cronice, nu mai au voie să participe la înmormântări, piețe și adunări sociale.

De asemenea, durata nunților au fost limitată la două ore, în timp ce servirea participanților la masă de nuntă a fost interzisă.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, transportul public și taxiurile vor fi obligate să plaseze un separator de fibră de sticlă în vehicule între șoferi și pasageri.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a postat pe contul său de Twitter, statistica din 18 august, conform căreia au fost 1.263 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de ore, ajung la un total de peste 250.000 de cazuri.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).