joi, decembrie 31, 2020

Guvernul impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii


Guvernul turc impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii, inclusiv Ankara și Bursa, unde au fost confirmate un număr mai mare de cazuri de infectați, relatează agenția de știri, Anadolu.

Conform noilor reglementări, în 22 de orașe din nordul și sudul în Turcia, persoanele de peste 65 de ani sau cei care suferă de boli cronice, nu mai au voie să participe la înmormântări, piețe și adunări sociale.

De asemenea, durata nunților au fost limitată la două ore, în timp ce servirea participanților la masă de nuntă a fost interzisă.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, transportul public și taxiurile vor fi obligate să plaseze un separator de fibră de sticlă în vehicule între șoferi și pasageri.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a postat pe contul său de Twitter, statistica din 18 august, conform căreia au fost 1.263 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de ore, ajung la un total de peste 250.000 de cazuri.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.