joi, aprilie 22, 2021

Guvernul impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii


Guvernul turc impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii, inclusiv Ankara și Bursa, unde au fost confirmate un număr mai mare de cazuri de infectați, relatează agenția de știri, Anadolu.

Conform noilor reglementări, în 22 de orașe din nordul și sudul în Turcia, persoanele de peste 65 de ani sau cei care suferă de boli cronice, nu mai au voie să participe la înmormântări, piețe și adunări sociale.

De asemenea, durata nunților au fost limitată la două ore, în timp ce servirea participanților la masă de nuntă a fost interzisă.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, transportul public și taxiurile vor fi obligate să plaseze un separator de fibră de sticlă în vehicule între șoferi și pasageri.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a postat pe contul său de Twitter, statistica din 18 august, conform căreia au fost 1.263 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de ore, ajung la un total de peste 250.000 de cazuri.

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.