marți, decembrie 5, 2023

Guvernul impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii


Guvernul turc impune noi restricții contra COVID-19 în 22 de provincii, inclusiv Ankara și Bursa, unde au fost confirmate un număr mai mare de cazuri de infectați, relatează agenția de știri, Anadolu.

Conform noilor reglementări, în 22 de orașe din nordul și sudul în Turcia, persoanele de peste 65 de ani sau cei care suferă de boli cronice, nu mai au voie să participe la înmormântări, piețe și adunări sociale.

De asemenea, durata nunților au fost limitată la două ore, în timp ce servirea participanților la masă de nuntă a fost interzisă.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, transportul public și taxiurile vor fi obligate să plaseze un separator de fibră de sticlă în vehicule între șoferi și pasageri.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a postat pe contul său de Twitter, statistica din 18 august, conform căreia au fost 1.263 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de ore, ajung la un total de peste 250.000 de cazuri.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.