sâmbătă, martie 6, 2021

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia


O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Nikita Turvey, în vârstă de 24 de ani, din Harlow, Essex și-a căutat peste tot poșeta cu toate actele de identitate de când a pierdut-o în septembrie 2019. 

“Habar nu am cum am pierdut-o, dar lucrasem foarte mult la acea vreme.Habar n-aveam că în acel moment își începea deja călătoria în Turcia.” amintește Nikita.

Cu toate acestea un an mai târziu, în noiembrie 2020, a primit un mesaj de la un necunoscut pe Instagram, care i-a trimis o fotografie cu cardul ei de student dispărut, care era în poșeta pierdută.

„În noiembrie, am primit o solicitare în mesajele de pe Instagram. La început am fost puțin precaută. Dar apoi mi-am dat seama că mi-a găsit poșeta și am fost șocată când mi-am dat seama că nu era din Anglia.” povestește tânăra.

Bărbatul, pe nume Kaya, lucrează cu materiale de reciclare în Bursa, Turcia a povestit că a găsit geanta tinerei la muncă, așa că a decis să-și găsească proprietarul.

Cei doi au legat o prietenie pe Instagram. Turvey i-a spus bărbatului să arunce poșeta, însă Kaya a spus că va păstra cele două monede ca o „amintire”  și a adăugat în glumă că va aduce poșeta în Anglia într-o zi.

„Am vorbit multe zile. Mi-a trimis un videoclip plimbându-se în Turcia și eu îi arătam cum este Anglia. A fost destul de frumos să mă conectez cu oamenii după un an de carantină. Aș vrea cu siguranță să mă întâlnesc cu Kaya dacă ar venii vreodată în Marea Britanie” spune Turvey.

Semn de alarmă 

Deși este un caz fericit, tânăra a tras un semnal de alarmă asupra gunoiului care călătorește din Anglia în Turcia, care este cea mai mare piață de export pentru deșeurile de plastic britanice.

 „Habar nu aveam că gunoaiele noastră sunt trimise în Turcia. De atunci am aflat mai multe despre ceea ce facem cu reciclarea și i-am scris unui deputat o scrisoare pentru a-mi împărtăși preocupările. Se adaugă inutil la amprenta noastră de carbon.” susține tânăra.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.