luni, aprilie 11, 2022

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia


O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Nikita Turvey, în vârstă de 24 de ani, din Harlow, Essex și-a căutat peste tot poșeta cu toate actele de identitate de când a pierdut-o în septembrie 2019. 

“Habar nu am cum am pierdut-o, dar lucrasem foarte mult la acea vreme.Habar n-aveam că în acel moment își începea deja călătoria în Turcia.” amintește Nikita.

Cu toate acestea un an mai târziu, în noiembrie 2020, a primit un mesaj de la un necunoscut pe Instagram, care i-a trimis o fotografie cu cardul ei de student dispărut, care era în poșeta pierdută.

„În noiembrie, am primit o solicitare în mesajele de pe Instagram. La început am fost puțin precaută. Dar apoi mi-am dat seama că mi-a găsit poșeta și am fost șocată când mi-am dat seama că nu era din Anglia.” povestește tânăra.

Bărbatul, pe nume Kaya, lucrează cu materiale de reciclare în Bursa, Turcia a povestit că a găsit geanta tinerei la muncă, așa că a decis să-și găsească proprietarul.

Cei doi au legat o prietenie pe Instagram. Turvey i-a spus bărbatului să arunce poșeta, însă Kaya a spus că va păstra cele două monede ca o „amintire”  și a adăugat în glumă că va aduce poșeta în Anglia într-o zi.

„Am vorbit multe zile. Mi-a trimis un videoclip plimbându-se în Turcia și eu îi arătam cum este Anglia. A fost destul de frumos să mă conectez cu oamenii după un an de carantină. Aș vrea cu siguranță să mă întâlnesc cu Kaya dacă ar venii vreodată în Marea Britanie” spune Turvey.

Semn de alarmă 

Deși este un caz fericit, tânăra a tras un semnal de alarmă asupra gunoiului care călătorește din Anglia în Turcia, care este cea mai mare piață de export pentru deșeurile de plastic britanice.

 „Habar nu aveam că gunoaiele noastră sunt trimise în Turcia. De atunci am aflat mai multe despre ceea ce facem cu reciclarea și i-am scris unui deputat o scrisoare pentru a-mi împărtăși preocupările. Se adaugă inutil la amprenta noastră de carbon.” susține tânăra.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.