sâmbătă, septembrie 25, 2021

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia


O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Nikita Turvey, în vârstă de 24 de ani, din Harlow, Essex și-a căutat peste tot poșeta cu toate actele de identitate de când a pierdut-o în septembrie 2019. 

“Habar nu am cum am pierdut-o, dar lucrasem foarte mult la acea vreme.Habar n-aveam că în acel moment își începea deja călătoria în Turcia.” amintește Nikita.

Cu toate acestea un an mai târziu, în noiembrie 2020, a primit un mesaj de la un necunoscut pe Instagram, care i-a trimis o fotografie cu cardul ei de student dispărut, care era în poșeta pierdută.

„În noiembrie, am primit o solicitare în mesajele de pe Instagram. La început am fost puțin precaută. Dar apoi mi-am dat seama că mi-a găsit poșeta și am fost șocată când mi-am dat seama că nu era din Anglia.” povestește tânăra.

Bărbatul, pe nume Kaya, lucrează cu materiale de reciclare în Bursa, Turcia a povestit că a găsit geanta tinerei la muncă, așa că a decis să-și găsească proprietarul.

Cei doi au legat o prietenie pe Instagram. Turvey i-a spus bărbatului să arunce poșeta, însă Kaya a spus că va păstra cele două monede ca o „amintire”  și a adăugat în glumă că va aduce poșeta în Anglia într-o zi.

„Am vorbit multe zile. Mi-a trimis un videoclip plimbându-se în Turcia și eu îi arătam cum este Anglia. A fost destul de frumos să mă conectez cu oamenii după un an de carantină. Aș vrea cu siguranță să mă întâlnesc cu Kaya dacă ar venii vreodată în Marea Britanie” spune Turvey.

Semn de alarmă 

Deși este un caz fericit, tânăra a tras un semnal de alarmă asupra gunoiului care călătorește din Anglia în Turcia, care este cea mai mare piață de export pentru deșeurile de plastic britanice.

 „Habar nu aveam că gunoaiele noastră sunt trimise în Turcia. De atunci am aflat mai multe despre ceea ce facem cu reciclarea și i-am scris unui deputat o scrisoare pentru a-mi împărtăși preocupările. Se adaugă inutil la amprenta noastră de carbon.” susține tânăra.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire