duminică, aprilie 2, 2023

Franța a a refuzat să-i ofere cetățenie soției turcului susținător al lui Erdogan

O femeie de origine turcă nu a reușit să obțină cetățenie franceză pentru că soțul său este susținător al  președintelui turc, a informat Gazete Duvar.

Soțul acesteia, Murat Büyük, care locuiește în Franța de 43 de ani, i s-a refuzat cetățenia luna trecută, după ce autoritățile franceze au spus că loialitatea sa față de Franța nu poate fi garantată.

La scurt timp, cererea soției lui Büyük, Șerife Büyük, a fost, de asemenea, respinsă.

„Întrucât sunteți soția lui Murat Büyük, aveți un spațiu de locuit comun, nu puteți nega angajamentul său politic pe care îl susțineți indirect. Nu este potrivit să aprobăm cererea dvs. ”, se arată în scrisoarea trimisă lui Șerife Büyük.

Deciziile autorităților franceze au fost criticate  de Murat Büyük, care a considerat respingerile drept „o nedreptate majoră”.

„Soția mea a spus că nu poate respinge valorile Turciei și că are simpatie față de președintele Recep Tayyip Erdoğan”, a spus Büyük, în timp ce a acuzat Franța că „a limitat libertatea de exprimare”. 

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.