joi, martie 28, 2024

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei, relatează Turkish Minutes.

Fotografiile lansate de Bold Medya dezvăluie condițiile din celula de carantină a fostul șef adjunct al poliției, Mustafa Kabakçıoğlu, unde masa de care se servea deținutul  Kabakçıoğlu este vizibil așezată pe un coș de gunoi, cu sticle de apă și suluri de hârtie igienică împrăștiate pe podea.

Potrivit unui raport exclusiv al lui Sevinç Özarslan de la Bold Medya, Kabakçıoğlu, care era așteptat să fie eliberat din închisoare în martie 2021, a fost găsit mort de gardienii închisorii pe un scaun de plastic în celula sa de carantină pe 29 august, după ce a petrecut nouă zile în carantină. .

Medicamentele au avut efecte adverse

Deși ofițerul de poliție a fost pus în carantină în urma unei suspectate  infecții cu coronavirus având ca simtom prezent tusea, rezultatul testului său, care a revenit în ziua în care a fost găsit mort, a fost negativ.

Gândindu-se că moartea sa nu s-a datorat virusului, familia lui Kabakçıoğlu a depus o plângere penală la Parchetul șef Gümüșhane, cerând ca părțile responsabile de moartea ofițerului de poliție încarcerat să fie găsite și pedepsite.

Cu atât mai mult cu cât  în ultima sa scrisoare  prin care a informat medicul închisorii despre starea sa deteriorată cu două zile înainte de moarte, explica faptul  că medicamentele care i s-au administrat au produs efecte secundare.

Ultima cerere a lui Mustafa Kabakçıoğlu scrisă către medic în care explică simptomele sale de la afectele adverse ale medicamentelor primite.

„Există umflături extreme pe partea stângă a gurii și pe piciorul stâng. Am dificultăți la mers și e vorbire. Mă simte amorțit în timp ce scriu această cuvinte ”, a scris bărbatul.

Ofițerul de poliție  în vârstă de 44 de ani a fost concediat din   funcția sa, pe  1 septembrie 2016, în timpul unei epurări masive care a urmat loviturii de stat eșuate. Pe 26 iulie 2016, Kabakçıoğlu, a fost arestat și trimis în închisoarea închisă de tip E Gümüșhane 

Aproximativ 650.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.