duminică, noiembrie 22, 2020

Fost oficial de la Pentagon, îngrijorat de abuzurile politicii lui Erdogan

Situaţia din penitenciare ,mai mult decât îngrojorătoare. Înscenări, intrigi murdare, „teatru” ieftin şi periculos care pune în pericol viaţa celor arestaţi.

Michael Rubin, un fost oficial din Pentagon, specializat in Orientul Mijlociu, a precizat că reținuții din penitenciarele din Turcia sunt confruntaţi cu pericolul morţii.

Conform ultimului articol de pe siteului The American Enterprise,Rubin a avertizat că se pregătește o „intervenție înscenată” contra unei „revolte înscenate”. Erdogan urmărește o strategie de executarea a opozanților în închisori, care seamănă cu strategia fostului lider al Libiei Muammer Kaddafi.

Nici acum nu s-a adus vreo precizare referitor la moartea suspectă a 21 de persoane.

Rubin a explicat pe larg planurile întunecate al lui Erdogan în legătură cu penitenciarele și reintroducerea pedeapsei cu moartea. Pe de altă parte ziarul Sabah pro-scrie publică știri despre manipulare. Favorizând scenariul intervenției asupra penitenciarelor.

„Reținuții educați, intelectualii pro-occidentali, birocrații, liberalii, kurzii, activiști ai societății civile și simpatizanții lui Fethullah Gulen sunt în pericol . Viaţa lor este ameninţată.Odată cu începerea de vărsare de sănge, nimeni să nu creadă că a fost un accident sau că forțele de securitate al lui Erdogan vor opri criza din penitenciare” a declarat el.

Pedeapsa cu moartea a fost ridicată în 2003 de către actualul guvern AKP. Rubin a pus în vedere consecințele reintroducerii pedesei cu moarte declarând,, Dacă Erdogan începe aplicarea pedesei cu moartea asupra miilor de profesori,polițiști,soldați,birocrați și diplomați care sunt fideli gânditorului Islamic Fethullah Gulen, Turcia se va confrunta cu situații grave economice și politice.”

https://www.aei.org/publication/how-will-erdogan-purge-the-prisons/

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari