vineri, aprilie 8, 2022

Fost oficial de la Pentagon, îngrijorat de abuzurile politicii lui Erdogan

Situaţia din penitenciare ,mai mult decât îngrojorătoare. Înscenări, intrigi murdare, „teatru” ieftin şi periculos care pune în pericol viaţa celor arestaţi.

Michael Rubin, un fost oficial din Pentagon, specializat in Orientul Mijlociu, a precizat că reținuții din penitenciarele din Turcia sunt confruntaţi cu pericolul morţii.

Conform ultimului articol de pe siteului The American Enterprise,Rubin a avertizat că se pregătește o „intervenție înscenată” contra unei „revolte înscenate”. Erdogan urmărește o strategie de executarea a opozanților în închisori, care seamănă cu strategia fostului lider al Libiei Muammer Kaddafi.

Nici acum nu s-a adus vreo precizare referitor la moartea suspectă a 21 de persoane.

Rubin a explicat pe larg planurile întunecate al lui Erdogan în legătură cu penitenciarele și reintroducerea pedeapsei cu moartea. Pe de altă parte ziarul Sabah pro-scrie publică știri despre manipulare. Favorizând scenariul intervenției asupra penitenciarelor.

„Reținuții educați, intelectualii pro-occidentali, birocrații, liberalii, kurzii, activiști ai societății civile și simpatizanții lui Fethullah Gulen sunt în pericol . Viaţa lor este ameninţată.Odată cu începerea de vărsare de sănge, nimeni să nu creadă că a fost un accident sau că forțele de securitate al lui Erdogan vor opri criza din penitenciare” a declarat el.

Pedeapsa cu moartea a fost ridicată în 2003 de către actualul guvern AKP. Rubin a pus în vedere consecințele reintroducerii pedesei cu moarte declarând,, Dacă Erdogan începe aplicarea pedesei cu moartea asupra miilor de profesori,polițiști,soldați,birocrați și diplomați care sunt fideli gânditorului Islamic Fethullah Gulen, Turcia se va confrunta cu situații grave economice și politice.”

https://www.aei.org/publication/how-will-erdogan-purge-the-prisons/

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.