sâmbătă, aprilie 10, 2021

Fost oficial de la Pentagon, îngrijorat de abuzurile politicii lui Erdogan

Situaţia din penitenciare ,mai mult decât îngrojorătoare. Înscenări, intrigi murdare, „teatru” ieftin şi periculos care pune în pericol viaţa celor arestaţi.

Michael Rubin, un fost oficial din Pentagon, specializat in Orientul Mijlociu, a precizat că reținuții din penitenciarele din Turcia sunt confruntaţi cu pericolul morţii.

Conform ultimului articol de pe siteului The American Enterprise,Rubin a avertizat că se pregătește o „intervenție înscenată” contra unei „revolte înscenate”. Erdogan urmărește o strategie de executarea a opozanților în închisori, care seamănă cu strategia fostului lider al Libiei Muammer Kaddafi.

Nici acum nu s-a adus vreo precizare referitor la moartea suspectă a 21 de persoane.

Rubin a explicat pe larg planurile întunecate al lui Erdogan în legătură cu penitenciarele și reintroducerea pedeapsei cu moartea. Pe de altă parte ziarul Sabah pro-scrie publică știri despre manipulare. Favorizând scenariul intervenției asupra penitenciarelor.

„Reținuții educați, intelectualii pro-occidentali, birocrații, liberalii, kurzii, activiști ai societății civile și simpatizanții lui Fethullah Gulen sunt în pericol . Viaţa lor este ameninţată.Odată cu începerea de vărsare de sănge, nimeni să nu creadă că a fost un accident sau că forțele de securitate al lui Erdogan vor opri criza din penitenciare” a declarat el.

Pedeapsa cu moartea a fost ridicată în 2003 de către actualul guvern AKP. Rubin a pus în vedere consecințele reintroducerii pedesei cu moarte declarând,, Dacă Erdogan începe aplicarea pedesei cu moartea asupra miilor de profesori,polițiști,soldați,birocrați și diplomați care sunt fideli gânditorului Islamic Fethullah Gulen, Turcia se va confrunta cu situații grave economice și politice.”

https://www.aei.org/publication/how-will-erdogan-purge-the-prisons/

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Turcia:10 amirali reținuți pentru “mesaj subliminal de lovitură de stat”

Autoritățile turce au reținut 10 amirali în rezervă, sub acuzații de organizarea de grup infracționala, după ce au au semnat o declarație prin care afirmă importanța pentru securitatea turcă a Convenției de la Montreux menită să prevină militarizarea Mării Negre, conform Reuters.