sâmbătă, aprilie 20, 2024

Forumul transfrontalier România-Bulgaria – „De zece ani în UE: Calea de urmat”, organizat la Ruse.

România și-a construit un profil solid proeuropean, fiind printre promotorii cei mai activi ai continuării și consolidării procesului de integrare europeană, a declarat, vineri, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Melania-Gabriela Ciot, la Forumul transfrontalier România-Bulgaria – „De zece ani în UE: Calea de urmat”, organizat la Ruse forumul a fost organizat de către Birourile de Informare ale Parlamentului European de la București și Sofia cu ocazia marcării a zece ani de la aderarea celor două țări la Uniunea Europeană.

Oficialul român a evidențiat, în alocuțiune, bilanțul pozitiv al celor zece ani de apartenență a României la UE, subliniind faptul că țara noastră a resimțit din plin beneficiile care decurg din calitatea de stat membru, precizează sursa citată.

Secretarul de stat a menționat că, în această perioadă, România a înregistrat progrese majore în direcția creșterii economice, a reformei administrative și a modernizării în general la nivelul societății, toate acestea reflectându-se într-o îmbunătățire progresivă și vizibilă a calității vieții cetățenilor români, arată MAE.România a participat la procesul decizional european și a adus, nemijlocit, valoare adăugată proiectului european, a mai susținut oficialul român.

„În toată această perioadă, România și-a construit un profil solid proeuropean, fiind printre promotorii cei mai activi ai continuării și consolidării procesului de integrare europeană”, a arătat Melania-Gabriela Ciot.

Demnitarul român a subliniat faptul că România va asuma Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, într-o perioadă complexă pentru Uniunea Europeană, iar mandatul țării noastre se va înscrie „într-un efort coerent de asigurare a avansării agendei europene și de consolidare a proiectului european (sursă: mae.ro)

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.