vineri, ianuarie 7, 2022

Forțele de ordin au interzis purtarea tricourilor cu pozele imprimate ale celor două cadre didactice, arestate în timp ce făceau greva foamei.

Două cadre didactic din Turcia, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, au fost arestate după 76 de zile de greva foamei.

Ei au apelat la această cale pentru a-şi recăpăta locul de muncă din  care au fost înlăturați ca urmare a aplicării  ultimelor  decret-lege ale regimului Erdogan.

În capitala Turciei, ,,după apusul soarelui” nu mai ai voie să cânți, să aprinzi focul sau să faci orice fel de acțiune. Poliția generală din Capitală a mai interzis o acțiune, din acelaşi registru  tragico-comic. Poliția de la Ankara a declarat că a interzis imprimarea fotografiei pe tricouri a celor două persoane, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, care au fost arestați după aproximativ trei luni de greva foamei.

İlgili resimConform unui articol a ziarului Cumhuriyet, interdicțiile în legătură cu sprijinul acordat Prof.univ. Nuriye Gülmen și profesorul Semih Özakça, sunt  interzise pe zi ce trece. De 200 de zile, în fața statuii ,,Drepturile Omului ” de pe bulevardul Yuksel, ei  manifestă faţă de  nedreptatea  la care au fost supuși. Au fost arestați după 76 de zile de greva foamei.

Un alt profesor, Acun Karadağ, dat afară de la locul de muncă în urma aceloraşi  decrete-legi,  protestează în același loc.

Karadağ, pe pagina sa de socializare a scris următoarele: ,,Știți că v-am zis că puteți imprima pozele lui Nuriye și a lui Semih la centrul ce imprimare ,, Gür Ozalit”? Poliția a trimis citație la centrul de  imprimare Gür Ozalit să nu imprime pozele pe tricouri. S-a interzis imprimarea.”

 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,