16.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Forțele de ordin au interzis purtarea tricourilor cu pozele imprimate ale celor două cadre didactice, arestate în timp ce făceau greva foamei.

Două cadre didactic din Turcia, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, au fost arestate după 76 de zile de greva foamei.

Ei au apelat la această cale pentru a-şi recăpăta locul de muncă din  care au fost înlăturați ca urmare a aplicării  ultimelor  decret-lege ale regimului Erdogan.

În capitala Turciei, ,,după apusul soarelui” nu mai ai voie să cânți, să aprinzi focul sau să faci orice fel de acțiune. Poliția generală din Capitală a mai interzis o acțiune, din acelaşi registru  tragico-comic. Poliția de la Ankara a declarat că a interzis imprimarea fotografiei pe tricouri a celor două persoane, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, care au fost arestați după aproximativ trei luni de greva foamei.

İlgili resimConform unui articol a ziarului Cumhuriyet, interdicțiile în legătură cu sprijinul acordat Prof.univ. Nuriye Gülmen și profesorul Semih Özakça, sunt  interzise pe zi ce trece. De 200 de zile, în fața statuii ,,Drepturile Omului ” de pe bulevardul Yuksel, ei  manifestă faţă de  nedreptatea  la care au fost supuși. Au fost arestați după 76 de zile de greva foamei.

Un alt profesor, Acun Karadağ, dat afară de la locul de muncă în urma aceloraşi  decrete-legi,  protestează în același loc.

Karadağ, pe pagina sa de socializare a scris următoarele: ,,Știți că v-am zis că puteți imprima pozele lui Nuriye și a lui Semih la centrul ce imprimare ,, Gür Ozalit”? Poliția a trimis citație la centrul de  imprimare Gür Ozalit să nu imprime pozele pe tricouri. S-a interzis imprimarea.”

 

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia:Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, încarcerat sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată