marți, aprilie 12, 2022

Forțele de ordin au interzis purtarea tricourilor cu pozele imprimate ale celor două cadre didactice, arestate în timp ce făceau greva foamei.

Două cadre didactic din Turcia, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, au fost arestate după 76 de zile de greva foamei.

Ei au apelat la această cale pentru a-şi recăpăta locul de muncă din  care au fost înlăturați ca urmare a aplicării  ultimelor  decret-lege ale regimului Erdogan.

În capitala Turciei, ,,după apusul soarelui” nu mai ai voie să cânți, să aprinzi focul sau să faci orice fel de acțiune. Poliția generală din Capitală a mai interzis o acțiune, din acelaşi registru  tragico-comic. Poliția de la Ankara a declarat că a interzis imprimarea fotografiei pe tricouri a celor două persoane, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, care au fost arestați după aproximativ trei luni de greva foamei.

İlgili resimConform unui articol a ziarului Cumhuriyet, interdicțiile în legătură cu sprijinul acordat Prof.univ. Nuriye Gülmen și profesorul Semih Özakça, sunt  interzise pe zi ce trece. De 200 de zile, în fața statuii ,,Drepturile Omului ” de pe bulevardul Yuksel, ei  manifestă faţă de  nedreptatea  la care au fost supuși. Au fost arestați după 76 de zile de greva foamei.

Un alt profesor, Acun Karadağ, dat afară de la locul de muncă în urma aceloraşi  decrete-legi,  protestează în același loc.

Karadağ, pe pagina sa de socializare a scris următoarele: ,,Știți că v-am zis că puteți imprima pozele lui Nuriye și a lui Semih la centrul ce imprimare ,, Gür Ozalit”? Poliția a trimis citație la centrul de  imprimare Gür Ozalit să nu imprime pozele pe tricouri. S-a interzis imprimarea.”

 

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.