vineri, aprilie 26, 2024

„Fighting Eagles” pe Baza Kogălniceanu

Pregătiţi pentru antrenamente. „Vulturii luptători” vor sta nouă luni în baza militară de la Kogălniceanu

„Vulturii luptători”, militarii americani care şi-au stabilit cartierul general pentru 9 luni în baza de la Mihail Kogălniceanu, îşi pregătesc echipamentele pentru antrenamentele care vor începe în curând.

La 14 ani de când baza de la Kogălniceanu a fost pod aerian pentru deplasarea militarilor şi echipamentelor în timpul războiului din Irak, americanii s-au întors aici pe termen lung.

Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO

Comandantul celor 500 de militari americani staţionaţi la Kogălniceanu este lt.col. Jason Sabat. Până la misiunea din România a fost consilier al preşedintelui SUA în cadrul statului major întrunit. Are experienţa misiunilor din Kuweit, Irak şi Afganistan, unde a activat în posturi de comandă şi a fost medaliat de mai multe ori, inclusiv cu Steaua de Bronz.(ştire tvr)

„Vulturii luptători” de la Kogălniceanu se află sub comandă americană, iar misiunea lor este de a creşte capacitatea de apărare şi răspuns, în caz de criză. Se antrenează cu românii, dar şi cu Brigada multinaţională de la Craiova.

Statele Unite îşi susţin aliaţii de pe bătrânul continent în faţa ameninţărilor Rusiei. Au trimis pe flancul estic al NATO, în România, Polonia, Bulgaria şi Ţările Baltice, Brigada a 3-a Blindate. În cifre înseamnă: 3.500 de militari şi 2.800 de piese de tehnică grea de luptă.

Anul trecut, la Koganiceanu au aterizat, în premieră, avioane de luptă F22, printre cele mai avansate din lume. Iar o baterie de sisteme de rachete sol – aer Patriot a participat, tot pentru prima dată în ţara noastră, la un exerciţiu în poligonul de la Capu Midia.Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu este folosită frecvent de Armata Americană pentru tranzitul trupelor care părăsesc Germania pentru a merge în Afganistan sau Siria. Totodată, locația este casă pentru militarii care fac parte din Black Sea Rotational Force (BSRF). Acolo ajung an de an militari din țările NATO învecinate României, dar și efective americane care vin aici pentru antrenamente.Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză.

Avantajul bazei de la Mihail Kogălniceanu este reprezentat de faptul că acolo există un Aeroport Internațional, dar și de apropierea față de Portul Constanța și de poligonul militar de la Babadag sau cel de la Vadu, localțiile excelente pentru aplicații multinaționale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.