joi, octombrie 22, 2020

Fethullah Gülen: Condamn ferm acest atac terorist.

Clericul Fethullah Gulen a trimis un mesaj de condoleanțe după asasinarea   Ambasadorului Rusiei la Ankara,  Andrei Karlov, şi a făcut  declarații în legătură cu acest atac terorist.

Gulen a afirmat ,,Condamn cu fermitate  atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rusiei la Ankara.”

În mesajul afișat pe site-ul afsv.org, Gulen spune: ,,NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul comiterii ei și oricine ar fi făptuitorul.

Cetăţenii noştri, publicul de pretutindeni este în aşteptarea elucidării  situaţiei. Trebuie să aflăm cine este în spatelui acestui plan terorist, este imperios necesară  identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac.

Trebuie luate măsuri  necesare pentru ca niciodată să nu se mai petreacă un asemenea eveniment nefericit. ”

În situaţia actuală a lucrurilor, acest atac feroce este ca şi cum s-ar  arunca gaz peste foc (referitor la situaţia dificilă şi tensionată din Siria.)

În continuare , clericul s-a referit în limbaj metaforic exprimîndu-se cam aşa:  ,, Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvântată”.

  Mesaj de condoleanțe al clericului Fethullah Gulen după atentatul comis asupra  Ambasadorului Rusiei  la Ankara

,,Condamn ferm atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rus Andrei Karlov , petrecut în timp ce acesta  participa la vernisajul unei galerii de fotografii.

NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul și oricine ar fii făptuitorul. Așteptarea cetățenilor noștri și a publicului mondial este pentru  elucidarea situaţiei, aflarea a ce se petrece în spatelui acestui plan terorist, identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac și luarea măsurilor necesare pentru a nu mai trăi un astfel de eveniment.

Conform experților din interiorul sau exteriorul țării , din 2014 au apărut vulnerabilități de securitate.

 În urma aplicării  operațiunii politice de epurare discreţionară asemănată de unii cu o  ,,vânătoare de vrăjitoare”, mulţi   polițiști experți în antiterorism  au fost arestați, înlăturați sau transferați la sarcini cu care nu au nici o legătură.

Atacul feroce la adresa  reprezentantului unui popor  este  ca şi cum ai arunca gaz peste foc, referindu-ne la situaţia din Siria.

Acolo unde   zeci de mii de oameni şi-au pierdut viața și milioane de oameni au ajuns să ia calea refugiului, a exilului.

Transmit sincere  condoleanţe apropiaţilor  ambasadorului Karlov, familiei și poporului rus.

Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvăntată.

Sper ca guvernul rus împreună cu guvernul turc și comunitatea internațională să transforme acest cumplit atac într-o ocazie de a  accelera rezolvarea crizei din Siria într-un mod pașnic.”

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.