duminică, ianuarie 10, 2021

Fethullah Gülen: Condamn ferm acest atac terorist.

Clericul Fethullah Gulen a trimis un mesaj de condoleanțe după asasinarea   Ambasadorului Rusiei la Ankara,  Andrei Karlov, şi a făcut  declarații în legătură cu acest atac terorist.

Gulen a afirmat ,,Condamn cu fermitate  atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rusiei la Ankara.”

În mesajul afișat pe site-ul afsv.org, Gulen spune: ,,NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul comiterii ei și oricine ar fi făptuitorul.

Cetăţenii noştri, publicul de pretutindeni este în aşteptarea elucidării  situaţiei. Trebuie să aflăm cine este în spatelui acestui plan terorist, este imperios necesară  identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac.

Trebuie luate măsuri  necesare pentru ca niciodată să nu se mai petreacă un asemenea eveniment nefericit. ”

În situaţia actuală a lucrurilor, acest atac feroce este ca şi cum s-ar  arunca gaz peste foc (referitor la situaţia dificilă şi tensionată din Siria.)

În continuare , clericul s-a referit în limbaj metaforic exprimîndu-se cam aşa:  ,, Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvântată”.

  Mesaj de condoleanțe al clericului Fethullah Gulen după atentatul comis asupra  Ambasadorului Rusiei  la Ankara

,,Condamn ferm atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rus Andrei Karlov , petrecut în timp ce acesta  participa la vernisajul unei galerii de fotografii.

NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul și oricine ar fii făptuitorul. Așteptarea cetățenilor noștri și a publicului mondial este pentru  elucidarea situaţiei, aflarea a ce se petrece în spatelui acestui plan terorist, identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac și luarea măsurilor necesare pentru a nu mai trăi un astfel de eveniment.

Conform experților din interiorul sau exteriorul țării , din 2014 au apărut vulnerabilități de securitate.

 În urma aplicării  operațiunii politice de epurare discreţionară asemănată de unii cu o  ,,vânătoare de vrăjitoare”, mulţi   polițiști experți în antiterorism  au fost arestați, înlăturați sau transferați la sarcini cu care nu au nici o legătură.

Atacul feroce la adresa  reprezentantului unui popor  este  ca şi cum ai arunca gaz peste foc, referindu-ne la situaţia din Siria.

Acolo unde   zeci de mii de oameni şi-au pierdut viața și milioane de oameni au ajuns să ia calea refugiului, a exilului.

Transmit sincere  condoleanţe apropiaţilor  ambasadorului Karlov, familiei și poporului rus.

Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvăntată.

Sper ca guvernul rus împreună cu guvernul turc și comunitatea internațională să transforme acest cumplit atac într-o ocazie de a  accelera rezolvarea crizei din Siria într-un mod pașnic.”

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.