joi, aprilie 7, 2022

Fethullah Gülen: Condamn ferm acest atac terorist.

Clericul Fethullah Gulen a trimis un mesaj de condoleanțe după asasinarea   Ambasadorului Rusiei la Ankara,  Andrei Karlov, şi a făcut  declarații în legătură cu acest atac terorist.

Gulen a afirmat ,,Condamn cu fermitate  atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rusiei la Ankara.”

În mesajul afișat pe site-ul afsv.org, Gulen spune: ,,NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul comiterii ei și oricine ar fi făptuitorul.

Cetăţenii noştri, publicul de pretutindeni este în aşteptarea elucidării  situaţiei. Trebuie să aflăm cine este în spatelui acestui plan terorist, este imperios necesară  identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac.

Trebuie luate măsuri  necesare pentru ca niciodată să nu se mai petreacă un asemenea eveniment nefericit. ”

În situaţia actuală a lucrurilor, acest atac feroce este ca şi cum s-ar  arunca gaz peste foc (referitor la situaţia dificilă şi tensionată din Siria.)

În continuare , clericul s-a referit în limbaj metaforic exprimîndu-se cam aşa:  ,, Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvântată”.

  Mesaj de condoleanțe al clericului Fethullah Gulen după atentatul comis asupra  Ambasadorului Rusiei  la Ankara

,,Condamn ferm atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rus Andrei Karlov , petrecut în timp ce acesta  participa la vernisajul unei galerii de fotografii.

NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul și oricine ar fii făptuitorul. Așteptarea cetățenilor noștri și a publicului mondial este pentru  elucidarea situaţiei, aflarea a ce se petrece în spatelui acestui plan terorist, identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac și luarea măsurilor necesare pentru a nu mai trăi un astfel de eveniment.

Conform experților din interiorul sau exteriorul țării , din 2014 au apărut vulnerabilități de securitate.

 În urma aplicării  operațiunii politice de epurare discreţionară asemănată de unii cu o  ,,vânătoare de vrăjitoare”, mulţi   polițiști experți în antiterorism  au fost arestați, înlăturați sau transferați la sarcini cu care nu au nici o legătură.

Atacul feroce la adresa  reprezentantului unui popor  este  ca şi cum ai arunca gaz peste foc, referindu-ne la situaţia din Siria.

Acolo unde   zeci de mii de oameni şi-au pierdut viața și milioane de oameni au ajuns să ia calea refugiului, a exilului.

Transmit sincere  condoleanţe apropiaţilor  ambasadorului Karlov, familiei și poporului rus.

Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvăntată.

Sper ca guvernul rus împreună cu guvernul turc și comunitatea internațională să transforme acest cumplit atac într-o ocazie de a  accelera rezolvarea crizei din Siria într-un mod pașnic.”

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.