marți, iunie 15, 2021

Fethullah Gülen: Condamn ferm acest atac terorist.

Clericul Fethullah Gulen a trimis un mesaj de condoleanțe după asasinarea   Ambasadorului Rusiei la Ankara,  Andrei Karlov, şi a făcut  declarații în legătură cu acest atac terorist.

Gulen a afirmat ,,Condamn cu fermitate  atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rusiei la Ankara.”

În mesajul afișat pe site-ul afsv.org, Gulen spune: ,,NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul comiterii ei și oricine ar fi făptuitorul.

Cetăţenii noştri, publicul de pretutindeni este în aşteptarea elucidării  situaţiei. Trebuie să aflăm cine este în spatelui acestui plan terorist, este imperios necesară  identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac.

Trebuie luate măsuri  necesare pentru ca niciodată să nu se mai petreacă un asemenea eveniment nefericit. ”

În situaţia actuală a lucrurilor, acest atac feroce este ca şi cum s-ar  arunca gaz peste foc (referitor la situaţia dificilă şi tensionată din Siria.)

În continuare , clericul s-a referit în limbaj metaforic exprimîndu-se cam aşa:  ,, Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvântată”.

  Mesaj de condoleanțe al clericului Fethullah Gulen după atentatul comis asupra  Ambasadorului Rusiei  la Ankara

,,Condamn ferm atacul terorist feroce asupra Ambasadorului Rus Andrei Karlov , petrecut în timp ce acesta  participa la vernisajul unei galerii de fotografii.

NU se poate accepta nici un fel de acțiune teroristă, oricare ar fi motivul și oricine ar fii făptuitorul. Așteptarea cetățenilor noștri și a publicului mondial este pentru  elucidarea situaţiei, aflarea a ce se petrece în spatelui acestui plan terorist, identificarea persoanelor care au ajutat și care au pregătit terenul acestui actac și luarea măsurilor necesare pentru a nu mai trăi un astfel de eveniment.

Conform experților din interiorul sau exteriorul țării , din 2014 au apărut vulnerabilități de securitate.

 În urma aplicării  operațiunii politice de epurare discreţionară asemănată de unii cu o  ,,vânătoare de vrăjitoare”, mulţi   polițiști experți în antiterorism  au fost arestați, înlăturați sau transferați la sarcini cu care nu au nici o legătură.

Atacul feroce la adresa  reprezentantului unui popor  este  ca şi cum ai arunca gaz peste foc, referindu-ne la situaţia din Siria.

Acolo unde   zeci de mii de oameni şi-au pierdut viața și milioane de oameni au ajuns să ia calea refugiului, a exilului.

Transmit sincere  condoleanţe apropiaţilor  ambasadorului Karlov, familiei și poporului rus.

Fie ca Bunul Allah cel milos să usuce rădăcinile acestor teroriști și să ajungem în zilelele pline de pace și fericire împreună cu toată lumea și țara noastră binecuvăntată.

Sper ca guvernul rus împreună cu guvernul turc și comunitatea internațională să transforme acest cumplit atac într-o ocazie de a  accelera rezolvarea crizei din Siria într-un mod pașnic.”

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...