marți, octombrie 20, 2020

FESTIVALUL 3SOUND

Managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, afirmă că Festivalul 3SOUND, a cărei primă ediţie se va desfăşura în perioada 14 – 23 septembrie în patru muzee din Capitală – Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici – se doreşte o imagine a muzicii contemporane româneşti.

Managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, afirmă că Festivalul 3SOUND, a cărei primă ediţie se va desfăşura în perioada 14 - 23 septembrie în patru muzee din Capitală - Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici - se doreşte o imagine a muzicii contemporane româneşt
Managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, afirmă că Festivalul 3SOUND, a cărei primă ediţie se va desfăşura în perioada 14 – 23 septembrie în patru muzee din Capitală – Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici – se doreşte o imagine a muzicii contemporane româneşt

„Ceea ce veţi cunoaşte dumneavoastră timp de 10 zile înseamnă România muzicii contemporane. Este, dacă vreţi, un proiect în care începem să credem, chiar dacă el este la prima ediţie. Ne-am dorit foarte mult să avem la Bucureşti un festival de muzică contemporană, pentru că, cel mai adesea, am observat, în tumultul tehnologiei în care intrăm cu profesiile noastre, dincolo de muzica clasică, pe care-o cunoaştem şi o ascultăm, rezonăm cu o intimitate pe care ne-o dorim tot mai securizată, mai mult sau mai puţin într-un spaţiu mai mult mai puţin informal, dar cu o gamă melodică care să implice şi experienţe – senzuale, senzitive, vizuale, acustice”, a spus Majuru, într-o conferinţă de presă dedicată anunţării evenimentului.

Directorul artistic al festivalului, Maria Chifu, a explicat că denumirea, 3Sound, vine de la cele trei tipologii de emisie sonoră posibile, prin care se poate construi discursul muzical: vocea umană, instrumentele de suflat, care sunt acţionate prin suflu şi atingere, şi instrumentele acţionate doar prin atingere (instrumente cu clape, corzi şi percuţie).

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 19,00, Palatul Suţu va găzdui concertul "De basm", al grupului Sonomania, ansamblu cameral înfiinţat în 2012 şi dedicat promovării muzicii noi, iar duminică, 23 septembrie, la Muzeul Nicolae Minovici va evolua Radu Vâlcu Quartet.
Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 19,00, Palatul Suţu va găzdui concertul „De basm”, al grupului Sonomania, ansamblu cameral înfiinţat în 2012 şi dedicat promovării muzicii noi, iar duminică, 23 septembrie, la Muzeul Nicolae Minovici va evolua Radu Vâlcu Quartet.

„Acest dialog cultural între muzeu şi muzica contemporană, performance, dansul contemporan, această simbioză a artelor o consider extrem de importantă şi este o evoluţie firească în contemporaneitate”, a declarat Chifu.

Joi, 20 septembrie, de la ora 19,00, la Palatul Suţu este programat un Concert Seducant, grup sincretic care adoptă un program artistic variat ce cuprinde muzică, dans şi proiecţie, având la bază tradiţia şi avangarda,
Joi, 20 septembrie, de la ora 19,00, la Palatul Suţu este programat un Concert Seducant, grup sincretic care adoptă un program artistic variat ce cuprinde muzică, dans şi proiecţie, având la bază tradiţia şi avangarda,

„Această dimensiune este, până la urmă, dacă vreţi, modul nostru de a ne exprima în acest univers atât de frământat de evenimente. (…) Aici sunt idei estetice, în fiecare din aceste programe pe care noi le propunem, pe care o să le vedeţi fiecare într-o formă încântătoare pentru că muzicienii de astăzi doresc şi speră din tot sufletul să se apropie de cei care ascultă. Noi pentru dumneavoastră scriem muzică, noi pentru dumneavoastră suntem dedicaţi fenomenului muzical contemporan”, a spus compozitorul.

El a anunţat că pentru concertul din 18 septembrie a propus o lucrare care va fi interpretată în premieră absolută, un duo pentru fagot şi chitară.

vineri, 21 septembrie, la Muzeul Nicolae Minovici vor fi prezenţi cei din Into My GongSelf - un proiect interactiv, la graniţa între muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual şi meditaţie, o provocare, pentru artişti şi pentru public, de a experimenta trans-realismul arhetipal.
vineri, 21 septembrie, la Muzeul Nicolae Minovici vor fi prezenţi cei din Into My GongSelf – un proiect interactiv, la graniţa între muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual şi meditaţie, o provocare, pentru artişti şi pentru public, de a experimenta trans-realismul arhetipal.

Compozitoarea Mihaela Vosganian a spus că, prin intermediul spectacolului Into My GongSelf , programat pe 21 septembrie, la Muzeul Nicolae Minovici, propune, alături de echipa sa, „o tipologie nouă, un spectacol de sine stătător, poate cel mai interactiv în sensul numărului de arte care se vor îmbina”.

„E vorba de muzică, de dans şi de artă plastică. Este un spectacol la care am lucrat împreună cu colega mea Liliana Iorgulescu, coregrafa, şi în care noutatea ar fi, pe de-o parte acest sincretism mai special, şi pe de altă parte propunerea de a aduce publicului un nou curent estetic şi spiritual pe care l-am denumit trans-realism arhetipal”, a spus

foto 6 traiect
Sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19.00, la Palatul Suţu va avea loc un concert al Ansamblului de muzică contemporană Traiect Compozitorul Sorin Lerescu a apreciat că 3SOUND, o manifestare „de o mare forţă a ideilor”, se adaugă unor alte festivaluri importante care sunt organizate în Bucureşti, dimensiunea contemporană fiind importantă în muzică

compozitoarea.Potrivit Mariei Chifu, concertul de debut al Festivalului 3SOUND va avea loc vineri, 14 septembrie, de la ora 19,00, la Palatul Suţu, avându-i drept protagonişti pe soprana Arlinda Morava & Bucharest Ladies Cvintet, alături de Ascendis Choir, Korada Vako (vioară), dirijor Eduart Dinu.duminică, 16 septembrie 2018, ora 19.00, la Casa Filipescu-Cesianu este programat un performance audio-vizual interactiv, un concept nou, creat de compozitorul Cătălin Creţu.

foto 7 liliana
Coregrafa Liliana Iorgulescu a remarcat drept „binevenit” faptul că festivalul 3SOUND se va desfăşura „în locuri de artă”. „Acest festival se desfăşoară în muzee şi asta este un lucru extraordinar. Din plecare se vrea o simbioză, un sincretism, un acces mult mai mare şi mai puternic către public. Pentru că impactul vizual este unul puternic, ca şi cel auditiv. Dar proiectul în sine este o deschidere extraordinară”,

Luni, 17 septembrie, de la ora 18.30, Muzeul Theodor Aman găzduieşte concertul Duo-ului a2nd (a duo non divisi), marţi, 18 septembrie, de la ora 19,00, la Muzeul Theodor Aman va evolua Trio 3 Sound cu un concert cameral

 

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.