vineri, aprilie 8, 2022

FESTIVAL INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE ANIMAŢIE LA ARAD

Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Animaţie (FITA) ”Euromarionete” va prezenta începând de joi, pe parcursul a şase zile, 17 spectacole, potrivit managerului Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” (TCIS), Bogdan Costea.Ziua de duminică, 6 mai, va începe cu spectacolul ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ce va prezentat în Sala Mare a TCIS, de la ora 11,00, de Teatrul ”Ţăndărică” din Bucureşti. Al doilea spectacol al zilei, ”Mantoul”, va fi prezentat de la ora 19,00, de trupa de evenimente teatrale ”Credo Theatre”, din Bulgaria, la Teatrul de Marionete.

foto 2 animatie BUN
În prima zi a festivalului, joi, 3 mai, începând cu ora 9,30, vor fi prezentate două spectacole. Este vorba de ”Aventurile lui Chilli Ramirez”, ce va fi jucat de Teatrul pentru Copii ”Arlechino” din Braşov, în Sala Teatrului de Marionete

Penultima zi a festivalului, cea de 7 mai, va începe la ora 10,00, cu spectacolul ”Spaima zmeilor”, prezentat de Teatrul ”Ion Creangă” din Bucureşti, în Sala Mare a TCIS. Cel de al doilea spectacol al zilei va fi ”Inimă de piatră”, prezentat de Teatrul Pentru Copii şi Tineret ‘Merlin’ din Timişoara, de la ora 11,00, în Sala Teatrului de Marionete.

În ultima zi a FITA, marţi, 8 mai, se vor juca două spectacole. Cel dintâi, ”Harap-Alb”, pus în scenă de Compania ”Hopa-Trop” din Bucureşti, va fi prezentat de la orele 10,00 şi 11,00, la Teatrul de Marionete, iar cel de al doilea, intitulat ”A mumus / Bau-Bau”, va fi jucat de Teatrul Naţional din Pecs, Ungaria, de la ora 12,00, în Sala Mare a TCIS. Selecţia spectacolelor ediţiei 2018 a fost realizată de Christian Caimacan, director artistic al festivalului.

foto 3 scufita rosie timisoara
Spectacolul cu ”Scufiţa Roşie”, va fi jucat de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara, la Sala Mare a Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici’.

foto 4 pinocchio oradea

”Pinocchio” va fi prezentat de Teatrul Regina Maria / Trupa Arcadia din Oradea, în sala Teatrului de Marionete Arad

Foto 5 Punguta cu doi bani
Pe scena Sălii Mari a TCIS, trupa Teatrului de păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul ”Punguţa cu doi bani”

foto 6 spectacol
:. în sala Teatrului de Marionete spectacolul ”Babylon” va fi jucat de The ”Stuffed Puppet – Neville Tranter”, din Australia/Olanda.

foto 7 povestea porcului
pe scena Teatrului de Marionete spectacolul arădean ”Povestea porcului” al Trupei de Marionete din cadrul TCIS

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.