16.9 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

FESTIVAL INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE ANIMAŢIE LA ARAD

Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Animaţie (FITA) ”Euromarionete” va prezenta începând de joi, pe parcursul a şase zile, 17 spectacole, potrivit managerului Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” (TCIS), Bogdan Costea.Ziua de duminică, 6 mai, va începe cu spectacolul ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ce va prezentat în Sala Mare a TCIS, de la ora 11,00, de Teatrul ”Ţăndărică” din Bucureşti. Al doilea spectacol al zilei, ”Mantoul”, va fi prezentat de la ora 19,00, de trupa de evenimente teatrale ”Credo Theatre”, din Bulgaria, la Teatrul de Marionete.

foto 2 animatie BUN
În prima zi a festivalului, joi, 3 mai, începând cu ora 9,30, vor fi prezentate două spectacole. Este vorba de ”Aventurile lui Chilli Ramirez”, ce va fi jucat de Teatrul pentru Copii ”Arlechino” din Braşov, în Sala Teatrului de Marionete

Penultima zi a festivalului, cea de 7 mai, va începe la ora 10,00, cu spectacolul ”Spaima zmeilor”, prezentat de Teatrul ”Ion Creangă” din Bucureşti, în Sala Mare a TCIS. Cel de al doilea spectacol al zilei va fi ”Inimă de piatră”, prezentat de Teatrul Pentru Copii şi Tineret ‘Merlin’ din Timişoara, de la ora 11,00, în Sala Teatrului de Marionete.

În ultima zi a FITA, marţi, 8 mai, se vor juca două spectacole. Cel dintâi, ”Harap-Alb”, pus în scenă de Compania ”Hopa-Trop” din Bucureşti, va fi prezentat de la orele 10,00 şi 11,00, la Teatrul de Marionete, iar cel de al doilea, intitulat ”A mumus / Bau-Bau”, va fi jucat de Teatrul Naţional din Pecs, Ungaria, de la ora 12,00, în Sala Mare a TCIS. Selecţia spectacolelor ediţiei 2018 a fost realizată de Christian Caimacan, director artistic al festivalului.

foto 3 scufita rosie timisoara
Spectacolul cu ”Scufiţa Roşie”, va fi jucat de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara, la Sala Mare a Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici’.

foto 4 pinocchio oradea

”Pinocchio” va fi prezentat de Teatrul Regina Maria / Trupa Arcadia din Oradea, în sala Teatrului de Marionete Arad

Foto 5 Punguta cu doi bani
Pe scena Sălii Mari a TCIS, trupa Teatrului de păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul ”Punguţa cu doi bani”

foto 6 spectacol
:. în sala Teatrului de Marionete spectacolul ”Babylon” va fi jucat de The ”Stuffed Puppet – Neville Tranter”, din Australia/Olanda.

foto 7 povestea porcului
pe scena Teatrului de Marionete spectacolul arădean ”Povestea porcului” al Trupei de Marionete din cadrul TCIS

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...