marți, octombrie 20, 2020

Fapt divers din zona absurdului, în Turcia

Un bărbat din Bursa a fost închis pentru că a purtat un tricou cu o inscripţie pro-Kurdistan în timp ce a votat.

Hakan T., un civil kurd, a fost arestat luni de un tribunal din Bursa pentru că a purtat un tricou cu o hartă care sugera independenţa Kurdistanului, în timp ce vota în cadrul referendumului.

Hakan a fost reținut inițial de poliție duminică, iar o zi mai târziu, o instanță din İnegöl l-a pus sub arest preventiv, sub acuzația de „răspândire a propagandei teroriste”.

Cetățenii Turciei au votat duminică în cadrul unui referendum istoric referitor la posibilitatea de a schimba sistemul de guvernare într-o „președinție executivă”.Votul s-a derulat în condiţii în care ulterior s-au sesizat presupuse fraude electorale în întreaga țară.

Agenția de știri Anadolu, de stat, a declarat că 99,9% din voturi au fost numărate, ceea ce a dus la o victorie „da”, cu o majoritate de 51,23%. (Turkey Purge)

SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/17/bursa-man-jailed-for-wearing-pro-kurdistan-t-shirt-while-casting-vote/


 

 

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...