luni, noiembrie 30, 2020

Fapt divers amuzant: Falsul polițist a intrat în secția de poliție, și-a încins armele la brâu și s-a fotografiat

La o Secţie de poliţie din İstanbul o persoană  îşi făcea apariţia în mod constant. Până și polițiștii au crezut că este ofițer de poliție, acesta se poza înarmat și posta pozele pe rețele de socializare

Mustafa Şekeroğlu de la Haberturk relatează în știrea sa: ,,La sediul Secției de poliție din İstanbul Kâğıthane Çağlayan un individ pe nume B.Ç. care era un cunoscut al șefului de poliție, venea  frecvent în Secţie.Toată lumea credea că e polițist deoarece  purta vestă și era înarmat, apărea fotografiat în secție și în punctele de serviciu. Intrând  și ieșind mereu,   până și polițiștii veniți din alte secții au crezut că B.Ç.’ este polițist.  După un timp informații legate de  pozele de pe rețelele de socializare i-au parvenit şi   directorului general al poliției Istanbul, Mustafa Çalışkan’.

Acesta a cerut să se stabilească  identitatea acestei persoane.  O  echipa de poliție a început cercetările  la secție  încercând să constate  dacă într-adevăr acest individ se comporta ca și cum era polițist. În urma anchetei au aflat că B.Ç. era un soldat care făcuse  armata la Şırnak’ și fusese rănit în timpul conflictelor din zonă.   Fiind veteran i-au permit  să frecventeze secția   și l-au lăsat să-şi facă poze.

B.Ç.  i-a răspunsul polițistului  care-l interoga: „Am vrut să fac o poză , să-mi rămână amintire. ” După ce i  s-a interzis intrarea în secție,  au fost șterse fotografiile din rețelele de socializare.  Nu s-a efectuat nici o anchetă administrativă sau juridică legat de acest caz.

 

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia.

10.000 de cărți și 1.000 de tablete pentru elevii defavorizați: “Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,,

Lumina Instituții de Învățământ din România demarează campania ,,Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,, pentru a ajuta elevi defavorizați din zonele rurale.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.