luni, octombrie 2, 2023

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür, numele legendar al Galatasaray şi al echipei naţionale, nu a fost inclus în în expoziția despre fotbal, de la Palatul Prezidenţial, conform Kronos.

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

În timp ce fotografia președintelui Erdoğan a fost inclusă în expoziție, Alpay Özalan, din partidul lui Erdogan nu a fost nici el uitat.

Ignorarea legendarului jucător de la Galatasaray și a Naționalei Turciei, Hakan Şükür, prin ștergerea din fotografii, documentare, videoclipuri și arhive continuă fără încetare.

Cupa, fără numele câștigătorului

Trofeele câștigate de Hakan Şükür la Galatasaray sunt de asemenea în expoziție.

În timp ce UEFA și Supercupa, pe care Hakan Şükür le-a adus la Galatasaray cu o performanță grozavă, au fost incluse și în expoziție, numele care a câștigat aceste cupe nu a fost inclus.

În timp ce în expoziție au fost incluse fotografii, tricouri și încălțăminte ale multor jucători care au evoluat în echipa națională, au fost incluse și numele multora dintre ei, dar Hakan Şükür nu a fost menționat.

Poze cu Erdogan din tinerețe

Printre numele menționate în expoziție se numără și Alpay Özalan, un fost fotbalist care este implicat în politică în AKP, partidul lui Erdogan.

A fost de remarcat faptul că în expoziție a fost inclusă și o fotografie a președintelui Erdoğan, care a jucat fotbal în tinerețe.

Expoziția va fi deschisă vizitatorilor până pe 2 aprilie 2023.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.