vineri, iunie 21, 2024

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür, numele legendar al Galatasaray şi al echipei naţionale, nu a fost inclus în în expoziția despre fotbal, de la Palatul Prezidenţial, conform Kronos.

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

În timp ce fotografia președintelui Erdoğan a fost inclusă în expoziție, Alpay Özalan, din partidul lui Erdogan nu a fost nici el uitat.

Ignorarea legendarului jucător de la Galatasaray și a Naționalei Turciei, Hakan Şükür, prin ștergerea din fotografii, documentare, videoclipuri și arhive continuă fără încetare.

Cupa, fără numele câștigătorului

Trofeele câștigate de Hakan Şükür la Galatasaray sunt de asemenea în expoziție.

În timp ce UEFA și Supercupa, pe care Hakan Şükür le-a adus la Galatasaray cu o performanță grozavă, au fost incluse și în expoziție, numele care a câștigat aceste cupe nu a fost inclus.

În timp ce în expoziție au fost incluse fotografii, tricouri și încălțăminte ale multor jucători care au evoluat în echipa națională, au fost incluse și numele multora dintre ei, dar Hakan Şükür nu a fost menționat.

Poze cu Erdogan din tinerețe

Printre numele menționate în expoziție se numără și Alpay Özalan, un fost fotbalist care este implicat în politică în AKP, partidul lui Erdogan.

A fost de remarcat faptul că în expoziție a fost inclusă și o fotografie a președintelui Erdoğan, care a jucat fotbal în tinerețe.

Expoziția va fi deschisă vizitatorilor până pe 2 aprilie 2023.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.