vineri, aprilie 19, 2024

EVENIMENT LA MAI: LANSAREA CAMPANIEI „O VIAŢĂ CÂT UN CENTENAR”

Statul nu e compus doar din legi, însemne şi reguli, ci, în primul rând, este alcătuit din cetăţeni, a declarat, joi, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, cu ocazia sărbătoririi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a cinci români născuţi în 1918.

Carmen Dan: Dumneavoastră sunteți reprezentanții celor care, în ultimul secol, au trăit, au sperat și au modernizat România. Sunteți ”românii-simbol” care au crezut în destinul acestei țări”, le-a spus ministrul Carmen Dan, subliniind faptul că dincolo de numele personalităților ilustre ale istoriei ”țara noastră este creația oamenilor simpli, a românilor patrioți, a celor care, prin faptele lor, și-au demonstrat atașamentul față de România”.

„Ne aflăm aici pentru a aniversa cinci vieţi lungi şi pline. Vieţi lungi, pentru că fiecare dintre aceşti cetăţeni au vârsta statului unitar al tuturor românilor, vârsta României Mari. Vieţi pline, pentru că, asemenea ţării noastre, existenţele lor nu au fost ferite de răsturnările şi vitregiile istoriei. Însă, dincolo de aceste fapte, ne aflăm aici ca să ne reamintim un lucru pe cât de evident, pe atât de des trecut cu vederea: statul nu e compus doar din legi, însemne şi reguli, ci – aş zice – în primul rând este alcătuit din cetăţeni”, a spus George Ivaşcu.subliniind că   România unită nu este o noţiune abstractă, ci o mare familie, în care ”ne regăsim laolaltă cu părinţii şi bunicii noştri”.

George Ivaşcu, alături de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au participat

„Oamenii pe care îi onorăm astăzi nu sunt eroi de poveste, însă poartă la vedere povestea cea mai importantă: firele albe, ridurile şi palmele lor muncite mărturisesc o viaţă lungă şi plină de efort. Este firesc, la o vârstă atât de frumoasă. Ar mai fi însă un detaliu, unul esenţial: privirea. Veţi regăsi în ochii lor, intacţi în ciuda timpului, copii poznaşi, adolescenţi visători şi tineri energici. Chipurile din faţa noastră sunt chipul României, cea de până la noi, dar şi cea de mâine”


 

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.