joi, martie 23, 2023

Erdoğanul își crește salariul, în ciuda crizei economice prin care trece țara

Salariul președintelui Recep Tayyip Erdoğan va fi majorat la 100.750 de lire (10.915 dolari) în 2022 ca parte a unei propuneri de buget prezentate de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), conform Ahval News.

Pe măsură ce salariul lui Erdoğan crește de la 9.500 de dolari, bugetul prezidențial va fi redus la 3,89 miliarde de lire (420 milioane de dolari) de la 4,39 miliarde din 2021.

Creșterea salariului lui Erdogan se ridică la mai mult de 34 de ori față de salariul minim din țară.

Bugetul pentru Direcția pentru afaceri religioase a Turciei (Diyanet) își va continua traiectoria ascendentă dacă bugetul este aprobat, crescând constant de la 16,1 miliarde de lire în 2022 la 18,6 miliarde de lire în 2023 și 20,7 miliarde de lire în 2024.

În timpul celor 18 ani de guvernare ai AKP, bugetul lui Diyanet a crescut substanțial, provocând critici că organizația a fost folosită de guvernul turc.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.