joi, aprilie 7, 2022

Erdoğanul își crește salariul, în ciuda crizei economice prin care trece țara

Salariul președintelui Recep Tayyip Erdoğan va fi majorat la 100.750 de lire (10.915 dolari) în 2022 ca parte a unei propuneri de buget prezentate de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), conform Ahval News.

Pe măsură ce salariul lui Erdoğan crește de la 9.500 de dolari, bugetul prezidențial va fi redus la 3,89 miliarde de lire (420 milioane de dolari) de la 4,39 miliarde din 2021.

Creșterea salariului lui Erdogan se ridică la mai mult de 34 de ori față de salariul minim din țară.

Bugetul pentru Direcția pentru afaceri religioase a Turciei (Diyanet) își va continua traiectoria ascendentă dacă bugetul este aprobat, crescând constant de la 16,1 miliarde de lire în 2022 la 18,6 miliarde de lire în 2023 și 20,7 miliarde de lire în 2024.

În timpul celor 18 ani de guvernare ai AKP, bugetul lui Diyanet a crescut substanțial, provocând critici că organizația a fost folosită de guvernul turc.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.