marți, decembrie 6, 2022

Erdogan își elimină concurența. Politician condamnat, cu interdicție de a mai face politică timp de cinci ani


Curtea de Casație a Turciei a decis o condamnare pentru una dintre numele vehiculate pentru primăria din Istanbul, la alegerile din 2023, conform presei turcești.

Președinta Partidului Popular Republican (CHP) din Istanbul, Canan Kaftancıoğlu a fost condamnată din cauza unor postări de pe Twitter, publicate în urmă cu nouă ani. 

Kaftancıoğlu  a primit o pedeapsă de patru ani și 11 luni, sub acuzațiile că „a insultat un funcționar public”, „a degradat în mod explicit Republica Turcă” și „a insultat președintele” în aceste cazuri.

Interdicție în politică

Jurnalistul İsmail Saymaz a anunțat că Kaftancıoğlu a primit o interdicție în politică odată cu decizia instanței.

Kaftancıoğlu a distribuit un videoclip pe contul ei de socializare cu privire la hotărâre, îndemnând oamenii „să nu-și piardă speranța”. 

„Vom lucra până când corupția de la guvernare va dispărea, și nu doar pentru Canan Kaftancıoğlu, ci pentru a ne asigura că superioritatea legii persistă pentru 84 de milioane de oameni”, afirmă aceasta. 

Cu toate acesta, cetățenii turci se întreagă ce va urma. Va fi partidul pro-kurd, HDP, desființat? Primarul Istanbulului Ekrem İmamoğlu va fi oare arestat și el?

Pe 1 iunie, instanța se va pronunțat într-un caz în care İmamoğlu este implicat, care poate duce la plasarea în închisoare, dar și la înlăturarea din funcția de primar.

Kaftancıoğlu, motivul succesului CHP la Istanbul

Kaftancıoğlu a fost creditată drept persoana din spatele succesului electoral al primarului Istanbulului Ekrem İmamoğlu. Victoria CHP la alegerile locale din 2019 a pus capăt guvernării din Istanbul, de 25 de ani, a partidului lui Erdogan și a aliaților săi.

Aceasta era vehiculată ca una dintre favorite pentru alegerile din 2023 pentru funcția de primar al Istanbulului.

Ismail S./București

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.