25.9 C
București
luni, septembrie 28, 2020

ERDOGAN ACUZĂ GERMANIA. TENSIUNE ÎNAINTE DE ALEGERI.

MIZA: ELECTORATUL TURC DIN GERMANIA: Partidul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, AKP, a acuzat guvernul german că favorizează partidele de opoziţie pentru apropiatele alegeri din Turcia, relatează sâmbătă agenţia DPA.

Decizia Berlinului de a le interzice oficialităţilor publice turce de a participa la evenimente de campanie înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare anticipate din 24 iunie din Turcia ”se aplică în mod clar numai pentru AKP”, a declarat Mustafa Yeneroglu, un reprezentant al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernâmânt). ”Prin urmare, Germania ia parte la campania electorală a unei naţiuni străine”, a afirmat Yeneroglu, adăugând că, în timp ce evenimentele AKP pentru alegeri sunt interzise în Germania, cele ale partidelor de opoziţie sunt tolerate.

În iunie, guvernul german a introdus aprobarea oficială pentru prezenţa oficialităţilor publice din ţări care nu sunt membre ale UE. Esenţial este că aprobarea nu va fi dată dacă participarea are loc într-un interval de trei luni înainte de alegeri sau de un vot public.

Potrivit unei liste întocmite de AKP, în total nouă evenimente de campanie ale partidelor turce de opoziţie au fost programate pentru aprilie şi mai în Germania.

Ministrul german pentru afaceri europene Michael Roth a afirmat recent că eticheta de ”oficialitate publică” se aplică nu numai membrilor guvernului, ci şi politicenilor din opoziţie.

În Germania trăieşte una dintre cele mai mari comunităţi de migranţi turci din Europa, aproximativ 1,4 milioane de turci de pe teritoriul german fiind eligibili pentru a vota la alegerile din iunie din Turcia.


 

 

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România.  În Constanța, 17...

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,