vineri, aprilie 15, 2022

ERDOGAN ACUZĂ GERMANIA. TENSIUNE ÎNAINTE DE ALEGERI.

MIZA: ELECTORATUL TURC DIN GERMANIA: Partidul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, AKP, a acuzat guvernul german că favorizează partidele de opoziţie pentru apropiatele alegeri din Turcia, relatează sâmbătă agenţia DPA.

Decizia Berlinului de a le interzice oficialităţilor publice turce de a participa la evenimente de campanie înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare anticipate din 24 iunie din Turcia ”se aplică în mod clar numai pentru AKP”, a declarat Mustafa Yeneroglu, un reprezentant al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernâmânt). ”Prin urmare, Germania ia parte la campania electorală a unei naţiuni străine”, a afirmat Yeneroglu, adăugând că, în timp ce evenimentele AKP pentru alegeri sunt interzise în Germania, cele ale partidelor de opoziţie sunt tolerate.

În iunie, guvernul german a introdus aprobarea oficială pentru prezenţa oficialităţilor publice din ţări care nu sunt membre ale UE. Esenţial este că aprobarea nu va fi dată dacă participarea are loc într-un interval de trei luni înainte de alegeri sau de un vot public.

Potrivit unei liste întocmite de AKP, în total nouă evenimente de campanie ale partidelor turce de opoziţie au fost programate pentru aprilie şi mai în Germania.

Ministrul german pentru afaceri europene Michael Roth a afirmat recent că eticheta de ”oficialitate publică” se aplică nu numai membrilor guvernului, ci şi politicenilor din opoziţie.

În Germania trăieşte una dintre cele mai mari comunităţi de migranţi turci din Europa, aproximativ 1,4 milioane de turci de pe teritoriul german fiind eligibili pentru a vota la alegerile din iunie din Turcia.


 

 

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.