vineri, ianuarie 7, 2022

ELEVII ROMÂNI AU CÂȘTIGAT DOUĂ PREMII I, DOUĂ PREMII II ȘI DOUĂ MENȚIUNI LA CONCURSUL NASA 2018

Elevii români au obținut și anul acesta premii foarte importante la Nasa Space Settlement Contest 2018. Cursanții Centrului de Educație Lumina (CEL) au urcat pe primele poziții la concursul organizat de NASA.

Nasa -Team Astra

Dintr-un total de peste 2.500 de proiecte depuse la nivel mondial, Ion Andrei Robert, elev în clasa a VII-a, a obținut premiul I la individual,  cu  proiectul  Derzelas. Tot premiul I a câștigat și proiectul PHI, trimis de eleva Melissa Aydogan la clasa a VIII-a. Necula George Vladimir, elev în clasa a VII-a, a obținut premiul II, la fel și echipa formată din  Ariana Preda, Ilinca Lebomin și Ilinca Sotirescu,  toate eleve în clasa a VIII-a

Elevii români pregătiți la Centrul de Educație Lumina au obținut și două mențiuni,  prin Iulia Bostan și echipa Astra, alcătuită  din Clara Marinescu, Irina Marinescu, Tudor Costea, Stefan Nemeti și Victoria Hristofor.

Nasa Space Settlement Contest 2018. ile ilgili görsel sonucu

Elevii cîștigători la competiția NASA provin din școli diferite și s-au pregătit în cadrul Centrului de Educație Lumina pentru această competiție,  în fiecare zi de sâmbătă, pe parcursul a mai bine de 5 luni, sub coordonarea  profesorului Ali Cabas.

De remarcat că în cadrul proiectelor s-au constituit  echipe de lucru alcătuite din elevi de la școli diferite, care au reușit  să finalizeze proiecte științific de  peste 100 de pagini și să obțină rezultate foarte bune în cadrul competiției organizate de NASA. Aceste rezultate sunt dovada implementării cu succes a lucrului în echipă pentru elevi proveniți de la diferite instituții de învățământ.

Nasa -Ion Andrei Robert

 

NASA Space Settlement Contest este un concurs în cadrul căruia trebuie proiectată o stație spațială unde vor locui permanent cel puțin 10.000 de persoane. Elevii participanți trebuie să redacteze și să depună un proiect de aproximativ 100 de pagini care să includă toate aspectele referitoare la stația proiectată, precum proprietățile tehnice, protecția împotriva pericolelor, materialele folosite pentru construcție, sistemul de educație, sistemul financiar, facilități pentru petrecerea timpului liber, aspecte nutriționale, agricultură, alimentație și sistem de sănătate. Participarea la proiectele NASA reprezintă un proces de lungă durată, care îi face pe elevi să dobândească abilități esențiale, precum lucrul în echipă, respectarea termenelor, dezvoltarea gândirii critice, îmbunătățirea cunoștințelor și buna cooperare.

 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.